Hvem ser du Erna?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nesten 200 000 mennesker er fortsatt ute av arbeidsmarkedet over et halvt år etter coroanapandemien.

For Ap har det vært avgjørende at tiltakene i krisepakkene som Stortinget vedtatt har hatt en sosial profil. At kostnadene ikke belastes fellesskapet, mens gevinstene havner i private lommer. Det er viktig for å sikre tillit og å bidra til at ulikhetene ikke øker enda mer enn de har gjort under Erna Solbergs regjeringer.

«Erna ser deg» stod det på munnbindet statsministeren troppet opp med i Stortinget i forrige uke.

Jeg tipper alle de som har delt de 30 mrd i skatteletter som regjeringa og Stortingsflertallet har stått bak, nikker gjenkjennende til det. Det inkluderer de som i juni i år får 1.3 mrd i ekstrarabatt på formuesskatten fordi de eier aksjer. Også bedriftene som slapp å betale 2 ukers lønn til de som ble permittert føler seg nok også sett.

Men arbeidsfolk som Solberg foreslo skulle minste nesten 40 % av inntekta si over natta. Ble de sett? Eller de som tjente under 150.000 kr, var lærlinger eller som jobbet som frilansere og selvstendig næringsdrivende ?

Så statsministeren dem i mars da regjeringen bestemte at landet skulle stenges ned?

Arbeiderpartiet kunne ikke akseptere at regjeringen lukket øynene for folk flest og heldigvis så hadde Stortinget bedre gangsyn enn regjeringen.

Resultatet av de arbeidet vi i Arbeiderpartiet sto i spissen for i Stortinget betyr at kompensasjonen til de permitterte ble 16. 5 mrd kroner. Penger som Erna ikke så at folk trengte da de ble sendt hjem i mars.

Og siden Erna ser deg, så mener hennes regjeringa at det er på tide fjerne de midlertidige ordningene. Det skjer fra nyttår og er Ernas julegave til de ledige.

Arbeiderpartiet ser at felleskap nytter, vi mener det er nødvendig å forlenge de midlertidige inntektssikringsordningene fordi vi ser at Coronasituasjonen er krevende for folk.

Vi vil prioritere trygghet for jobb og trygghet i jobb. Til det trenger vi en velferdsstat som stiller opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken