Beklager, LKAB cup! Hovedarrangør Mjølner og lokale medarrangører får dessverre ingen gode nyheter fra Vervarslinga i Nord-Norge.

Flere lavtrykk

Ei hyggelig dame må skuffe helgens arrangører av storturneringen LKAB cup.

– Det kommer et lavtrykk onsdag, og et nytt er på vei lørdag. Det blir nedbør i form av regn, og natt til lørdag kan det komme sludd. I Fagernesfjellet blir det minusgrader og snø, sier vakthavende meteorlog Rannveig Eikill på telefon fra Tromsø.

Sistnevnte sier værtypen er nokså grei å forutsi, og slår nærmest fast at det ikke blir 15-16 grader og sol. Den drømmen knuser Eikill.

– Lørdag kan det bli 7 til 9 grader, søndag opp mot ti. Men det er maksimalt, sier hun og gjentar at Narvik-regionen ikke slipper unna nedbør og en kald værtype.

LKAB cup skal spilles på samtlige baner fra Beisfjord til Bjerkvik. Inkludert her er mange kamper i Polarkraft-hallen, tidligere Narvikhallen.

Saken fortsetter under bildet

Turneringsleder Frank Aanes Andersen har sett værmeldingen. Det er ikke akkurat jubel fra kontoret på stadion. Aanes Andersen og Kenneth Claeson forbereder endringer. At en bane flyttes ut fra Polarkraft-hallen. For å gi plass til populært tiltak.

Flytte lekeland inn?

– Vi vurderer å flytte lekeland inn i Polarkraft-hallen og er i dialog med driveren. Vi må ta avgjørelsen tirsdag ettermiddag, ellers seinest onsdag, sier Aanes Andersen.

Gladmeldinga er at det blir lekeland, uansett vær og det skal bli en fotballfest selv om det kan komme noe nedbør. Siste nytt tirsdag formiddag er 232 påmeldte lag. Det betyr to færre enn rekordårene 2016 og 2018.

Om det blir flere frafall i siste liten vil ikke Aanes Andersen si så mye om.

– Vi ser blant annet på dispensasjonssøknader fra lag, avslutter han.

PS. LKAB cup innledes fredag ettermiddag og avsluttes søndag.