IKEA: - IKKE bruk disse på toppen av trapper. Barn har falt ned

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

IKEA advarer kunder som har barnegrindene PATRULL KLÄMMA eller PATRULL SMIDIG om at disse ikke skal brukes på toppen av trapper. Det fremgår av en pressemelding som selskapet har sendt ut.

- Barnegrindene PATRULL KLÄMMA og PATRULL SMIDIG er trygge å bruke i døråpninger mellom to rom eller i bunnen av trapper, skriver produsenten videre.

Barn har falt ned trappa

Det svenske varehuset har mottatt flere rapporter om tilfeller hvor friksjonen mellom veggen og barnegrinda med spennmekanisme ikke har vært tilstrekkelig for å holde grinda på plass.

- I tillegg kan metallstanga nederst utgjøre en fare for å snuble. Hvis grinda plasseres på toppen av ei trapp, kan dette utgjøre en risiko for fall og skader. Det foreligger tre rapporter om barn som har skadet seg fordi de har falt ned trappa, står det i pressemeldingen.

Refunderer pengene

Nå kan kundene som ønsker å levere inn barnegrindene med datostempling 1510 (ÅÅUU år-uke) eller tidligere få pengene refundert ved hvilket som helst IKEA-varehus. PATRULL forlengingsdel til barnegrind kan også leveres tilbake for å få hele beløpet refundert. Det er ikke nødvendig med kvittering.

- Kunder som ønsker å beholde barnegrindene til bruk i døråpninger mellom to rom eller i bunnen av trapper, kan kontakte IKEA for å motta oppdaterte brukerveiledninger og nye advarselsmerker som skal festes på grinda, helt kostnadsfritt, opplyser selskapet.

Barnegrindene PATRULL KLÄMMA og PATRULL SMIDIG har vært i salg siden 1. august 1995.

Produktinformasjon og opprinnelsesland

På metallstanga nederst på barnegrinda er det festet et merke med produktinformasjon. Datostemplingen (ÅÅUU) står også her.

Artikkeltags