IKEA utsetter etableringen i Tromsø – nok en gang

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er over syv år siden IKEA, i innpurten av kommunevalgkampen i Tromsø, lanserte at varehuset skulle etableres i Tromsø. Det etter en prosess der mange gjorde sine hoser grønne for å forsøke å få IKEA til nettopp seg: Deriblant Narvik kommune og Bjerkvik.

Etter flere runder med utsettelser, og sist – i august i fjor – beskjeden om at visningssenteret og vareutleveringen i Tromsø ville bli lagt ned, har den svenske varehuskjeden atter en gang utsatt beslutningen om å bygge i Tromsø. I en pressemelding fra konsernet fredag, skriver de:

«I august sa vi at vi ville komme tilbake til dere med en avgjørelse angående IKEAs ekspansjonsplaner i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø, og at dette ville skje i løpet av desember inneværende år.»

Det kommer imidlertid ikke til å skje.

«Vi håper å kunne ta en avgjørelse i løpet av kort tid, men kan dessverre ikke gi deg en konkret ny dato nå. Vi forstår at ventetiden er lang for alle som ønsker seg et IKEA-varehus i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø, og vi jobber på spreng for å få avklart dette en gang for alle så raskt vi kan.», skriver senior kommunikasjonsrådgiver Gudrun Kathle Lægreid i IKEA Norge.

Selskapet sier  at de har lagt bak seg noen intense måneder hvor det er blitt gjort endringer med et ønske om å skape et nytt IKEA for både kunder og ansatte.

«I og med at det er usikkert nøyaktig når vi har konkludert, så er det beste at vi kommer tilbake til deg så snart vi har noe. Vi lover at du vil høre det fra oss umiddelbart etter at vi har informert internt i IKEA» slutter pressemeldingen.

Les de mange historiene om IKEAs etablering i Nord-Norge – og Narviks kamp for å få varehusgiganten til Bjerkvik – her.

Artikkeltags