Etter åtte NM-gull for Ingeborg: Formen foran EM er bra

I RUTE: Med helgens gullfangst viser Ingeborg Vassbakk Løyning god form i forkant av EM. Foto: Privat

I RUTE: Med helgens gullfangst viser Ingeborg Vassbakk Løyning god form i forkant av EM. Foto: Privat

Norsk rekord både i stafett og individuelt. Åtte NM-gull. Formen til Ingeborg Vassbakk Løyning er bra foran EM i svømming i Glasgow i starten av desember.

DEL

Bjerkvikingen Ingeborg Vassbakk Løyning klarte åtte NM-gull under NM i svømming kortbane i Stavanger. NM ble innledet med individuelt gull torsdag, og avsluttet med to stafettgull og norske rekorder i stafett for Bærumsvømmerne søndag.

Stinn av trening var ikke dette konkurransen hun skulle være i form i. Det kommer viktigere begivenheter – som EM kortbane i Glasgow i Skottland om noen uker og et høyinteressant langbanestevne i Amsterdam i midten av desember. Siden OL sommeren 2020 er på lang bane, så vil nok flere svømmere som skal prøve å klare OL-kravet, trolig stå over kortbanestevner i ukene og månedene som kommer.

Tilbake til NM i Stavanger. Det norske stortalentet fra Bjerkvik vant som ventet alle tre individuelle ryggøvelser – 50, 100 og 200 meter. På 200 meter ble det attpåtil ny norsk rekord. Den gamle hadde Vassbakk Løyning selv, og den nye var nesten fire tideler bedre enn den gamle. Det ble også flere norske rekorder og NM-titler sammen med sine lagkamerater i Bærumsvømmerne i stafett.

Ingeborg skal nå forberede seg til kortbane-EM og langbanestevne i Nederland før jul. Høytiden skal feires hjemme med familien i Bjerkvik. Jakten på OL-billett tar for alvor til over nyåret, om ikke landets nye kvinnelige svømmestjerne slår til med tid under OL-krav allerede under førjulskonkurransen i Amsterdam.

Mamma Anneline var til stede under gullrushet i NM i Stavanger. Hun håper de to neste større konkurransehelgene blir bra for datteren.

– Jeg håper begge stevnene blir med de resultatene Ingeborg ser for seg. Selvsagt er hun ute etter OL-kravet, og det kan tas i Amsterdam. EM er kortbane, men de er mer «toppet» mot det så jeg håper hun får uttellingen etter noen tøffe treningsuker. For oss hjemme er det uansett viktig å støtte Ingeborg i både opp – og nedturer. Så vi håper vi får ei godt fornøyd jente hjem på juleferie, sier mamma.

Tidene I de tre individuelle NM-gullfinalene:

50 meter rygg: 27.68 (27.51 i forsøk)

100 meter rygg: 58.68

200 meter rygg: 2.07,65 (norsk rekord)

Artikkeltags