Ingen førjulstid uten Swinging Christmas med Hærens musikkorps

Proft: Når Hærens musikkorps reiser på sin årlige juleturné, spares det ikke på noe. Korpsets profesjonelle musikere og store støttestab kommer med full tyngde. I år har de med seg kruttønna Ida Marie, og den store produksjonen får sin premiere i Narvik fredag 22. november.

Proft: Når Hærens musikkorps reiser på sin årlige juleturné, spares det ikke på noe. Korpsets profesjonelle musikere og store støttestab kommer med full tyngde. I år har de med seg kruttønna Ida Marie, og den store produksjonen får sin premiere i Narvik fredag 22. november. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prøvene før årets julekonsert har pågått i to uker. Nå er Ida Maria Børli Sivertsen og det fantastiske korpset klar for premiere i Narvik fredag.

DEL

En av Norges største pop- og rock-dronninger, energiske Ida Maria Sivertsen (35) fra Nesna, er årets gjestevokalist. Dama som har fått mange til å sammenligne henne med artister som Chrissie Hynde, Björk og Iggy Pop er klar for å gi publikum både soul og spirituals med «Go Tell It on the Mountain», pop og rock i juleformat med for eksempel «Run Rudolf Run» og DumDum Boys’ sosialrealistiske og ettertenksomme «Stjernesludd».

I en pressemelding skriver Hærens musikkorps: I år møter vi publikum i en litt mer rocka variant, på samme tid som vi tar vare på den varme fine julestemningen med kjente og kjære julesanger som «Nordnorsk julesalme» og «Deilig er jorden». Vi kan også love en nydelig utgave av «Selmas sang» med vår oboist Ingeborg Sortvik som solist. Og ja, det skal selvsagt også svinge med «Elk's parade», «Yo Tannenbaum» og Gordon Goodwins «The Jazz Police».

I år forsterker vi besetningen med Stein Medby på gitar, Fred Glesnes på saksofon og ikke minst en av Norges beste pop- og jazzmusikere, Marius Haltli på trompet. Med korpsets egne allsidige musikere og produksjon er vi totalt 36 personer og 4 tonn utstyr på juleturné – det er bare å glede seg.

Årets dirigent er Reid Gilje, en kjent skikkelse i norsk musikkliv som ved flere anledninger har dirigert Forsvarets fem profesjonelle korps. I år er turneen større enn noensinne med 8 konserter over tre uker.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken