Finnmarksposten: Ingrid ble funnet druknet i havnebassenget i Honningsvåg i november 1977 av besetningen på Losbåten.

Det var uklarheter rundt Ingrids død, og Kripos etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall. En person fra Honningsvåg ble dømt for å ha unnlatt å hjelpe person i nød.

Ville skåne Kari Anne

– Detaljer rundt hennes død har jeg fått i voksen alder. Dette var noe som ikke ble snakket om hjemme, jeg tror at mine besteforeldre ville skåne meg fra å vite.

Datteren Kari Anne var fem år den gangen i 1977, og hun husker i detalj da presten kom på døren for å frembringe dødsbudskapet:

– Jeg husker at min bestemor kom med et slags hyl når presten sto i døren. Det var den lokale presten i Tysfjord som kom, og han hadde på seg svart prestekjole med hvit prestekrage. Jeg forsto fort at noe alvorlig hadde hendt, og husker at jeg løp for å gjemme meg.

Hvem var hun?

Nå, 43 år etter, er Kari Anne ute etter informasjon om sin mor. Hvem var hun, min mamma med det røde håret? Hadde hun noen venner i Honningsvåg og hvordan var hennes jobbmiljø? Hva gjorde hun på fritiden?

Hun håper at det er noen som husker moren Ingrid og dermed kan hjelpe med utfyllende informasjon rundt hennes person.

Les også

Traktoren forsvant gjennom isen: Her løper Torgrim for å redde livet til Kristoffer (2)

Les også:

– Det jeg vet er at hun jobbet på FiNoTro som sesongarbeider og bodde på et hybelhus. Hun bodde sammen med meg i Tysfjord når hun ikke var i Honningsvåg, og hennes plan var å ta utdanning som legesekretær. Det var til Bodø vi skulle når hun var ferdig å jobbe i Honningsvåg, men slik ble det altså aldri.

– Jeg vokste opp hos mine besteforeldre etter at min mor døde, og har i voksen alder følt et stort behov for å vite mer om henne. Ingen kan erstatte en mor og savnet har vært stort i alle disse årene, så dette betyr mye for meg, sier Kari Anne.

Flott dame, som ble lagt merke til

Kari Anne forteller at moren var en veldig flott dame, alltid glad med knallrødt hår og grønne øyne. En dame som alltid ble lagt merke til. Hun var født i 1954. Hun kom fra Tysfjord i Nordland.

Hun forteller at hun har vært i kontakt med både Nordkapp havn, Hurtigrutens arkivkontor som ligger på Stokmarknes, og andre i lokalmiljøet i Honningsvåg for om mulig å få mer informasjon, men dette har ikke lyktes.

Les også:

– Livet hennes hjemme i Tysfjord er godt dokumentert, det er det livet hun hadde i Honningsvåg jeg trenger å vite mer om og håper det er noen som husker og kan formidle dette.

Ingrid reiste med hurtigruten fra Bodø i august 1977 til Honningsvåg, og datteren har et håp om at kanskje noen som jobbet om bord på den tiden husker henne.

– All informasjon hjelper, og jeg har et håp om at noen kanskje husker henne, sier datteren.

Har du informasjon som kan hjelpe Kari Anne? Ta kontakt med [email protected] eller på telefon 959 41 790.