Hele 35 lag har meldt seg på årets romjulsturnering i innebandy, som spilles søndag i Idrettens Hus.

- Dette er kjempemorsomt og det er nok helt på grensen på hva arrangøren Narvik Malmers og Idrettens Hus klarer å takle.

- Vi har heldigvis gjennom flere år fått god erfaring på dette arrangementet - og det trengs da det skal spilles hele 96 kamper i løpet av en dag. Det kommer til å bli full fart, sier Gro Mikaelsen og Rainer Jakobsen i Narvik Malmers.

Det spilles 12 kamper i timen.

Det vil si tre baner, tre dommere og seks lag er i sving samtidig med kun tre minutters pause mellom kampene.

Her er det dekket til innebandyfest og om du ikke har fått nok av kaffe og kaker, har vi selvfølgelig kafé i hallen hele dagen, fortsetter Mikaelsen og Jakobsen.

- Større skala

Narvik Innebandy Cup er Nord-Norges største innebandyturnering.

Denne romjulsturneringen har for mange blitt julens høydepunkt.

 Over 200 deltakere fra hele regionen tar turen hvert år til Narvik og Idrettens Hus.

- Det er morsomt å tenke tilbake til starten, da man kom hjem til jul og samlet venner og familie for å spille innebandy i julen; vi gjør akkurat det samme nå, bare i mye større skala”, sier Gro Mikaelsen.

- Å samles på denne måten er tydeligvis attraktivt for mange; det ser vi ut fra at det er denne gruppen som øker mest i antall påmeldinger, sier hun tilfreds.

Nytt i år er at arrangøren vil bidra til barnekreftforeningen, og ønsker med dette å gi av overskuddet til Team Rynkeby.

Team Rynkeby er et nordisk veldedighets-sykkellag som hver sommer sykler til Paris for å samle inn penger til barn med kreft.

Det er for første gang med et eget lag fra Nord-Norge.

Uavkortet til barnekreftforeningen

Team Rynkebys viktigste formål er å skaffe penger til kampen mot barnekreft. Pengene går til  Barnekreftforeningen, som bruker størstedelen av de innsamlede midlene fra Team Rynkeby til å finansiere forskning på barnekreft. Alle donasjoner til Team Rynkeby  går uavkortet til Barnekreftforeningen.

Barnekreftforeningen-gir håp, mot, styrke  og glede til kreftsyke barn og deres familier. I Norge får ca. 235 barn kreft hvert år. Ett av fem barn overlever ikke sin kreftsykdom og det gjør barnekreft til den vanligste dødsårsaken blant barn i Norge. Samtidig må en del av barna som overlever sin kreftsykdom  leve resten av livet med alvorlige komplikasjoner fra behandlingen. Noen mister muligheten til selv å kunne få barn når de blir voksne, andre må amputere kroppsdeler. Noen får så alvorlige hjerneskader at de aldri kommer til å kunne leve et normalt liv.

- Narvik Malmers Innebandyklubb er kjent for å være en klubb som aktivt jobber for å være en inkluderende klubb. Narvik Malmers viser med sine tilbud at alle skal kunne finne et treningsnivå som passer en selv. Klubben har tilbud til dem som ønsker å spille seriespill eller spille innebandy bare  for gøy. Serielag for voksne og ungdommer, barnelag, venninnebandy og oldboys er noen av tilbudene, forteller Gro Mikaelsen.

For å spre idrettslglede

Narvik innebandy cup ble første gang arrangert i 2010 og formålet med turneringen er å spre idrettsglede.

Turneringen har blitt så populær at vi hvert år må sette tak på hvor mange lag som være med på arrangementet.

Det blir alltid en hektisk dag i Idrettens Hus, der 35 lag kjemper om heder og ære, samt de store vandrepokalene som etter fjorårets turnering står i Harstad og Narvik.

- Det er travelt, veldig travelt, forteller Gro Mikaelsen.

- Vi har meget dyktige personer i sekretariatet som hvert år holder styr på resultater, lag, dommere og hvem som skal på banen til en hver tid. Det spilles 96 kamper i løpet av en dag! Det er vi litt stolte av, smiler Gro Mikaelsen som sammen med Rainer Jakobsen er lokomotivene til Narvik Innebandy Cup.

Rainer er for tiden mest opptatt med Team Rynkeby, og synes det er flott at Narvik Malmers og Team Rynkeby kan samarbeide om et slikt veldedig prosjekt.

- I Malmers er det stor takhøyde for det meste og Gro og jeg har siden vi inngikk samarbeid for mange år siden hatt stort utbytte av det. Dette til tross for at vi i utgangspunktet har svært forskjellige ståsteder og erfaringsgrunnlag med oss inn. En god kombinasjon, synes Jakobsen.

Årets turnering går av stabelen søndag 27.desember i Idrettens Hus.

I sykkeltøy på innebandy

- Vi gleder oss veldig til å kunne samarbeide med Team Rynkeby og laget fra Nord-Norge. Vi håper at alle deltakere på årets turnering vil få en god følelse av å være med å hjelpe barn og deres familier gjennom tunge tider.

Syklister fra Team Rynkeby vil være med under arrangementet med infostand og salgs-bod.

- Team Rynkeby stiller med eget innebandylag som spiller sine kamper i eliteklassen og de stiller til og med i sykkeltøy, avslutter Gro Mikaelsen og ønsker alle velkommen til årets turnering!