TV 2: Hadia Tajik blir finanspolitisk talsperson

Av
DEL

Nestleder Hadia Tajik får den viktige jobben som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, ifølge TV 2s kilder.

Tajik skal selv ha ytret ønske om å ta det fremtredende vervet som hennes tidligere nestlederkollega Trond Giske hadde fram til han måtte gå av på nyåret i fjor. Da han gikk av som nestleder stilte han også vervet som finanspolitisk talsperson til rådighet.

Rigmor Aasrud har bekledd vervet siden avgangen, men må nå tre til side, i og med at partileder Jonas Gahr Støre har etterkommet Tajiks ønske, ifølge kilder TV 2 har snakket med.

Det er valgkomiteen som innstiller, men i realiteten er det partiledelsen som avgjør før det blir avgjort i stortingsgruppa. Den formelle voteringen finner sted fredag morgen. Aasrud bytter verv med Tajik og tar dermed over som nestleder for arbeids- og sosialkomiteen.

– Ingen i partiledelsen vil kommentere før saken er behandlet i stortingsgruppa, sier kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen for Aps stortingsgruppe til NTB.

Tajik blir parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsperson, mens den andre nestlederen, Bjørnar Skjæran, er gruppeleder for Ap på fylkestinget i Nordland, melder TV 2.

(©NTB)

Artikkeltags