Innvandring sikrer økende andel under 25 år

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre sørger for at personer under 25 år utgjør en stadig økende andel av den norske befolkningen, ifølge en SSB-rapport.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Statistisk sentralbyrå (SSB) la torsdag fram en rapport om barn og unge voksne med innvandrerbakgrunn i Norge.

Der kommer det fram at barn og unge med innvandrerforeldre utgjør en stadig større andel av befolkningen i alderen 0 til 24 år.

Ved inngangen til 2015 var andelen på 15,5 prosent av denne gruppen, sammenlignet med 11 prosent i 2009. Polen og Somalia er landene flest unge innvandrere kommer fra, mens blant norskfødte med innvandrerbakgrunn har de største gruppene bakgrunn fra Pakistan og Somalia.

Rapporten tar også for seg andelen barnehagebarn med minoritetsspråklig bakgrunn. Også der har det vært en økning de siste årene, fra nær 5 prosent i 1998 til over 14 prosent i 2014.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Andelen elever med innvandrerbakgrunn som begynner videregående opplæring, er mindre enn andelen blant de norskfødte. Blant dem som fullfører, er andelen som går direkte videre med høyere utdanning større enn for den øvrige befolkningen.

Rapporten viser også at innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre har generelt sett lavere husholdningsinntekt enn den øvrige befolkningen, spesielt i husholdninger med barn og unge fra 0 til 24 år.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags