Slik blir Nord-Norges nye innovasjonsuke

Fra venstre: Ingrid Bortne, Innovasjon Norge, Ann-Hege Lund, Futurum, Hilde Normark, NRNF, Ann-Kristin Andreassen, Norinnova og Hanne Winther Futurum arrangerer Arctic Innovation Week i Narvik.

Fra venstre: Ingrid Bortne, Innovasjon Norge, Ann-Hege Lund, Futurum, Hilde Normark, NRNF, Ann-Kristin Andreassen, Norinnova og Hanne Winther Futurum arrangerer Arctic Innovation Week i Narvik. Foto:

DEL

21.-27- oktober starter Innovasjon Norge Arctic Innovation Week for første gang, ifølge en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Formålet er å inspirere til debatt om hvordan Nord-Norge skal sørge for næringsvekst.

– Vi har mye å være stolte av i Nord-Norge, men dessverre er det slik at regionen vår sliter med tilgang på riktig kompetanse, har lite kobling mellom ulike næringer, og mellom akademia og næringsliv. Det må vi endre på, skriver Ingrid Martenson Bortne i Innovasjon Norge i pressemeldingen.

– Sliter med tilgang

Aktører fra hele regionen og alle typer næringer fra innovasjon til akademia og næringsliv vil årlig stå på deltakerlisten.

Så langt er det 60 arrangementer under planlegging, inkludert i Narvik. Innovasjon Norge inviterer nå flere interesserte til å stille opp.

– Vekstpotensialet ligger i utradisjonelle samarbeid. Innovation Week skal inspirere, motivere, skape debatt og oppmerksomhet for næringsutvikling i Nord-Norge, og bidra til samtaler om hva Nord-Norge skal levere av varer og tjenester i fremtiden, skriver Bortne.

Inviterer til en rekke arrangement

I Narvik melder Innovasjon Norge at det står en rekke arrangement på plakaten for etablert næringsliv og etablert næringsliv.

– Her vil det være arrangementer om digitalisering, bærekraft i næringslivet, gründerkveld og innføring i hva investorer og finansiører vurderer når de skal gå inn i en bedrift, skiver Bortne.

Bak organiseringen i Narvik står Futurum, Norinnova, Narvik regionens næringsforening og Innovasjon Norge.

Artikkeltags