I slutten av 2016 tegnet de første kundene i Finnbekken, Taraldsvik og Vassvik kontrakt for å få fiberbredbånd fra HomeNet installert i sin bolig. Siden den gang har de fleste av husstandene i Storåsen, Jaklamyra, Narvik Sentrum, Fagernes og Ankenes fått dette tilbudet. Nordkraft har jobbet som entreprenør for selve fiberutbyggingen for HomeNet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er en glede å kunne meddele at vi nå har inngått en samarbeidsavtale med Nordkraft for en omfattende fiberutbygging i Narvik. Etter lange forhandlinger har vi nå kommet frem til en god avtale som er bra for begge parter, og ikke minst til glede for Narviks befolkning som nå kan se frem til lynraskt fiber om svært kort tid. Utbygging av fiber på den nordlige halvkule er en omfattende prosess, vi har brukt nesten et år på å legge en solid plan for utbyggingen» sier Nina Vesterby, daglig leder i HomeNet.

 

– Dette er en betydelig avtale for Nordkraft og fører til lokal verdiskapning og arbeidsplasser som vi i konsernet setter stor pris på, sier Cato Fredriksen leder for fibervirksomheten i Nordkraft.

– Nordkraft har vist seg å være en meget løsningsorientert og ansvarsfull samarbeidspartner som vi ser fram til et langvarig samarbeid med, fortsetter Nina Vesterby.

Avtalen omfatter også kjøp av Nordkrafts fiberinfrastruktur ifm. utbygging av områdene samt en driftsavtale som strekker seg ut 2027.

Samarbeidet mellom HomeNet og Nordkraft omfatter fiberdekning til 4792 husstander. Om lag 70 000 meter fiberkabel skal ned i bakken for å bygge nettet. Utbyggingen er for det meste ferdig i Finnbekken, Taraldsvik og Vassvik og starter så raskt det lar seg gjøre i områdene Narvik Sentrum, Skistua, Fossestua, Fagernes og på Ankenes.