Tidligere Narvik-spiller utestengt fra all idrett etter sjokktakling

UTESTENGES: Albin Eklund, her avbildet mens han var Narvik ishockeyklubbeiendom, får lang straff for stygg takling i Sverige. Arkivfoto: Kjell Kolsvik

UTESTENGES: Albin Eklund, her avbildet mens han var Narvik ishockeyklubbeiendom, får lang straff for stygg takling i Sverige. Arkivfoto: Kjell Kolsvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Se den grufulle taklingen i videoen her.

DEL

Flere svenske medier melder om en stygg hendelse i ishockey. Den tidligere Narvik-spilleren Albin Eklund er utestengt fra all idrett til ut 2018 etter en brutal takling på Niclas Lehmann. Albin Eklund spiller nå for Boden, i serien Hockeyettan. Det var i en kamp mot Västerås forrige søndag at 24-åringen suset inn i Lehmann, og traff han hardt i hodet.

Spilleren som ble truffet falt umiddelbart på isen, hvor han ble liggende i ro i sitt eget blod.

Like etter kampen avgjorde Boden selv at Eklund ikke skulle spille mer, i påvente av en dom fra disiplinærkomiteen.

Torsdag kveld ble det altså klart at Albin Eklund stenges ute fra all idrett til og med 31.12.2018.

– Jaha, det er som det er. Det er ikke nå å gjøre med det, sier Eklund til den svenske avisen Norrländska Socialdemokraten (NSD).

– I og med at jeg ikke har lest dommen selv, og ikke vet hva det ble slags straff, vil jeg ikke uttale meg om det, fortsetter han.

Sjef for disiplinærkomiteen region nord, Johannes Nilsson forklarer straffen på følgende vis:

– Vi har bedømt at det her er en takling mot hodet, og ikke charching, som dommeren har anmeldt det som. Vi har rett til å endre, og da har vi bedømt at det er en takling mot hodet. Vi anser at taklingen er utført på en veldig respektløs måte, sier Nilsson til avisen.

Albin Eklund spilte for Narvik i 2013/2014-sesongen. Han fikk to kamper for de blå/hvite.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags