Nå kan du følge elgjakta fra sofaen

Elg. Illustrasjonsfoto.

Elg. Illustrasjonsfoto.

Artikkelen er over 1 år gammel

5.000 jegere melder inn skutt elg til Statskogs elgbørs slik at folk kan sitte hjemme å følge med på elgjakta.

DEL

Resultatet fra elgjakta som meldes inn vises umiddelbart i en egen kartvisning på Statskogs egne hjemmesider. Statskog forvalter elgjakt i store deler av landet med en kvote på drøyt 1600 elg, og det er jakta i disse områdene som vises i løsningen.

– Nettbrett og jakt hører sammen, fordi vi har digitalisert og forenklet rapporteringssystemene. Og når vi først har informasjonen digitalt, kan vi også lage en slik publikumsløsning, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad i en pressemelding.

På elgbørsen kan man se i hvilket jaktfelt elgen er skutt, tidspunkt for fellingen, type dyr og slaktevekt.

– Det er en ekstraservice vi kan gi relativt enkelt når jaktsystemene er digitalisert. Men det gir også en åpenhet rundt jakt som kan bidra til å ta bort grunnløse spekulasjoner om hva som blir skutt og ikke der Statskog forvalter jakt på vegne av fellesskapet, sier Trond Gunnar Skillingstad.

Verdens tetteste elgstamme finner man i Norge. Gjennom den årlige elgjakta bidrar jegere til på regulere stammen. Det gjør at stammen holdes på et bærekraftig nivå.

Storviltjegere hos Statskog tar ut over 200 tonn prima viltkjøtt i løpet av høsten. Slaktevekten på en elg er gjennomsnittlig på rundt 135 kilo.

Her kan du følge elgbørsen.

Artikkeltags