Kraftig nedgang i rypefangsten på Statskogs jaktområder

FANGSTNEDGANG: Erfaring fra tidligere år viser at 90 prosent av rypefangsten gjøres i perioden 10. september til 1. november. – Dermed kan vi med ganske stor sikkerhet anslå den totale fangsten allerede nå, sier Jo Inge Breisjøberget i Statskog. Arkivbilde.

FANGSTNEDGANG: Erfaring fra tidligere år viser at 90 prosent av rypefangsten gjøres i perioden 10. september til 1. november. – Dermed kan vi med ganske stor sikkerhet anslå den totale fangsten allerede nå, sier Jo Inge Breisjøberget i Statskog. Arkivbilde. Foto:

Av

Hittil i jaktsesongen har det vært en kraftig nedgang i rypefangsten på jaktområdene til Statskog. I Sør-Norge er nedgangen på hele 90 prosent.

DEL

– Det er som forventet. Vi stengte populære områder i Sør-Norge og i Troms, fordi våre analyser tilsa at bestanden der ikke hadde et høstbart overskudd i år. Vi reduserte også jakttrykket i Midt-Norge. Dette gir et direkte utslag i fangsttallene, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, ifølge en pressemelding.

Jaktsesongen for rype varer fra 10. september og ut februar i mesteparten av landet, bortsett fra Finnmark, Troms og deler av Nordland der den varer til 15. mars. Erfaring fra tidligere år viser at 90 prosent av rypefangsten gjøres i perioden 10. september til 1. november.

– Dermed kan vi med ganske stor sikkerhet anslå den totale fangsten allerede nå, sier Breisjøberget.

Trenden hittil i år viser en nedgang på 90 prosent på Statskogs jaktområder Sør-Norge, 35 prosent nedgang i Midt-Norge, i Nordland er det skutt omtrent like mange ryper som i fjor, mens det i Troms er en nedgang på 25 prosent.

(©NTB)

Artikkeltags