Nå kan du følge elgjakta «live»

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Men det er ikke alt du får se – og noen jegere må nå også registrere dobbelt.

DEL

Statsskog har nylig lansert et eget nettsted der både elgjegere og nysgjerrigperer kan følge med på hvor mange elger som blir felt. Etter hvert som elgene skytes, skal de nemlig meldes inn for registrering på «Elgbørsen».

Ikke på privat grunn

Problemet er at «Elgbørsen» kun viser dyr som felles på Statens grunn. Elger som felles på privat grunn eller såkalt statsalmenning, blir ikke registrert.

Informasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad i Statskog sier det har vært en stor interesse fra både media og publikum etter at den nye nettsiden ble åpnet.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Elgjakta er noe som er større enn jegerne.

– Det har vært hundretusener av  oppslag siden vi lanserte sidene, sier Skillingstad til Fremover.

Kun jegere som kan se

Men alle elgjegere, også de som jakter på Statens grunn og som melder inn felt vilt på «Elgbørsen», må registrere både felt og sett vilt på Miljødirektoratets nettside «Sett og skutt».

Disse sidene er ikke ment for nysgjerrigperene.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Sidene er kun forbeholdt jegere, som må logge seg inn på sidene ved bruk av sitt personlige jegernummer.

Dobbel registrering

Fagkonsulent i inatur Ane Tangevik sier til Fremover at det har vært samtaler mellom Statskog og inatur for å få til en løsning der jegerne ikke må registrere felt vilt to ganger.

– Jeger som skyter vilt på Statskogs grunn må nå også registrere felt og sett vilt på inatur sin side, slutter Tangevik.

Data for både sett og felt vilt som alle elgjegere må registrere på «Sett og skutt» blir samlet i det nasjonale hjorteviltregisteret.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags