Gå til sidens hovedinnhold

Jeg fant en norsk investor som var interessert i å gå inn i Narvikfjellet. Denne ble avvist

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en av artiklene om Narvikfjellet omtales eksterne investorer. Jeg fant en norsk investor som var interessert i å gå inn i Narvikfjellet. Denne ble avvist.


Jeg fikk i 2006 et mindre prosjekt av Futurum for å se nærmere på utviklingen av reiselivet i Narvik. Oppgaven var blant annet å lage en grov skisse på hvordan viktige element som Narvikfjellet, Ofotbanen med flere, kunne settes i en større sammenheng.

I prosjektperioden fikk jeg også et spørsmål fra Futurum om jeg kunne sjekke ut om det fantes investorer som var interessert i å gå inn som eier i Narvikfjellet. Dette var i den perioden fremtiden til Narvikfjellet var under debatt. På dette grunnlag tok jeg kontakt med flere tyngre og kapitalsterke investorer.

Jeg fant en norsk investor som var interessert i å gå inn som eier/ utvikler. De kjente Narvikfjellet og var godt orientert om både muligheter og utfordringer. De var også interessert i å gå inn i andre deler av reiselivet i området. Strukturen hadde kapital og ikke minst, solid kompetanse på drift av skianlegg.

Muligheten ble forelagt for styreleder i Narvikfjellet tidlig høst 2006, men avvist. Tilbakemelding var at de skulle utvikle Narvikfjellet på egenhånd.

Jeg vet ikke hvordan dette ble behandlet i Narvikfjellet, heller ikke hva som var begrunnelsen for å avvise en seriøs og kapitalsterk investor. Tilbakemeldingen kom fra daværende styreleder i Narvikfjellet, Trude Bertnes. På dette tidspunkt var både Lars Skjønnås og Karen Margrete Kuvaas styremedlemmer.

Av hensyn til investoren, finner jeg det ikke riktig å gå ut med hvem investoren var. Men, redaktøren i Fremover har for ordens skyld fått opplyst hvem det var.

Kommentarer til denne saken