Moderpartiet var imot hele kommunereformen og kommunesammenslåingen. Befolkningen i Ballangen betakket seg i den rådgivende folkeavstemningen. Likevel tok Senterpartiordfører Arntzen kommunen inn i en kommunesammenslåing.

Om knappe fire måneder en Ballangen historie, og Senterpartiet ligger an til å gjøre et brakvalg i den nye Narvik kommune.

Ikke turt å håpe

– Dette får jeg en klump i halsen av. Det er klart at man gjør seg sine tanker når man går mot både parti og egne innbyggeres råd. At vi med dette som bakteppe nå få 50 prosent oppslutning, er formidabelt. Det er mer enn jeg noen gang hadde turt å håpe på, sier han.

Han er tydelig på at det var en riktig beslutning å gå for en kommunesammenslåing.

– Da det ble klart at Tysfjord kommune skulle deles, og østsiden slås sammen med Narvik, ble spillereglene med ett endret. Ballangen ville endt opp som en enklave, omringet av nye Narvik. Vi ble oppfordret av Stortinget til å bli med i den nye kommunen. Det er det ene.

Les også:

– Og så må vi innse at vi ville fått større og større problemer med å levere forsvarlige tjenester til innbyggerne. Vi kom til at den klokeste beslutningen på vegne av befolkningen i Ballangen var å slå oss sammen med de to andre kommunene, sier Arntzen

Blir varaordfører

I dag angrer han ikke på beslutningen.

– Jeg har stor tro på at vi skal få mye bra ut av den nye kommunen. Vi er motiverte, og vi skal få det til, sier Arntzen.

Med Senterpartiet som den nye kommunens nest største parti ligger det i kortene at Per Kristian Arntzen blir varaordfører. Ordfører blir Arbeiderpartiets Rune Edvardsen.

Bredere samarbeid?

Om det blir kun Ap og Sp som skal samarbeide i det nye kommunestyret, eller om andre partier skal inviteres inn i en bredere koalisjon vil ikke Arntzen spekulere i før man kjenner hele fasiten etter valget.

– Vi får se hva styrkeforholdet mellom de ulike partiene blir til slutt, men vi er ikke fremmed for et bredere samarbeid om vi får til en tydelig felles plattform. Det må i tilfelle være partier som har et felles mål for utviklingen av den nye kommunen.

– Det er ingen hemmelighet at for Senterpartiet er det avgjørende at vi får til en sterk satsing på næringsutvikling, sier Arntzen.