Kratholm er siktet for bedrageri. Ble pågrepet i februar

Siktet: Nå er Jens Kratholm siktet for bedrageri. Onsdag meldte NRK at han var blitt pågrepet i februar.

Siktet: Nå er Jens Kratholm siktet for bedrageri. Onsdag meldte NRK at han var blitt pågrepet i februar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jens Kratholm er siktet for bedrageri mot det politiet mener kan dreie seg om mer enn 1000 eldre pasienter over flere år. I februar ble han pågrepet og kontoret hans ransaket.

DEL

Det melder NRK. Kratholm skal ha urettmessig krevd egenandeler av pasienter han har operert på øyeklinikken sin i Narvik. Han har nå status som siktet for grovt bedrageri med en strafferamme på seks år, skriver NRK.

– Det kan dreie seg om mer enn 1000 pasienter og et samlet beløp på over én million kroner, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt til NRK.

Politiet mottok en anmeldelse av øyelegen fra Helse Nord i oktober 2017, etter mistanke om at Kratholm ikke gjorde alt etter boka. Ifølge politiadvokaten kan dette forholdet ha pågått siden 2012 og fram til i dag.

I februar aksjonerte politiet og pågrep Kratholm. Kontoret hans i Narvik ble ransaket.

– Han ble avhørt, og deretter løslatt, opplyser politiadvokat Trond Lakselvhaug til NRK.

Til NRK sier Kratholm at han ikke uttaler seg til noen andre enn politiet og sin advokat, Tor J. Strand.

Tirsdag ble det kjent at Helse Nord sier opp avtalen med Kratholm. Til NRK understreker kommunikasjonsdirektør Anne May Knudsen i Helse Nord at oppsigelsen ikke har noe med «bakteriesaken» å gjøre, men at det kun er tilfeldig og sammenfaldende i tid.

Les mer om Kratholm-saken:

Artikkeltags