Gå til sidens hovedinnhold

Nordlys-leder: - Lyngedal vil motarbeide jernbane i nord. Lyngedal: - Ikke negativ til mer kunnskap om jernbane i nord

Artikkelen er over 4 år gammel

På lederplass skriver Nordlys at Åsunn Lyngedal (Ap) vil motarbeide jernbane i Troms på bakgrunn av hennes Facebook-kommentar. - Utrolig hvis det tolkes som "Tromsø-fiendtlig", sier Lyngedal.

I Ukeslutt fredag skrev nyhetsredaktør i Fremover, Anders Horne, at Nord-Norge-banen - og da spesifikt strekningen Narvik - Tromsø - er en bane vi egentlig ikke trenger. I hvert fall ikke i første omgang, da den vil gå på bekostning av andre samferdselsprosjekt vi trenger i Nord-Norge. Som fergefri krysning av Tysfjorden, skikkelig vei mellom Leknes og Svolvær og Hålogalandsveien.

Reaksjonene har vært mange på Ukeslutt-kommentaren, både positive og negative, og en av de som ga sin støtte til Hornes kommentar, var Åsunn Lyngedal fra Narvik - andrekandidat til Stortinget for Nordland Arbeiderparti. I en kommentar på Facebook skriver Lyngedal om Hornes Ukeslutt:

"Det er så faglig godt ut fra transportbehovene vi faktisk har i landsdelen vår. Duger som felles budskap fra Midtre Hålogaland i årevis framover".

- Vil ikke "motarbeide alt av jernbanelinjer utenfor Nordland"

Nordlys har merket seg Lyngedals kommentar, og har skrevet en leder med tittelen "Pinlig om tog fra Nordland Ap". Her skriver Nordlys blant annet:

"Til og med den nåværende regjeringen har bevilget penger i NTP for en utredning av jernbane videre nordover. Da er det utrolig å finne holdninger innen AP som forfekter det motsatte, og en kommende stortingsrepresentant som åpent erklærer at hun vil motarbeide alt av jernbanelinjer utenfor Nordland."

Lyngedal avviser at hun eller hennes parti vil motarbeide alt av jernbanelinjer utenfor Nordland, og sier at hun ikke kjenner seg igjen i Nordlys-lederens påstand.

- Utgangspunktet mitt var at Ukesluttet til Anders Horne var veldig bra. Transportfaglig var det bra skrevet. Det ville jeg gi en positiv tilbakemelding på, og det gjorde jeg på Facebook, sier Lyngedal til Fremover, og legger til:

- Arbeiderpartiet har også sluttet seg til regjeringens forslag om å utrede Nord-Norge-banen. Men det kan ikke komme som en overraskelse for noen at jeg mener Ofotbanen er viktig? Det er utrolig hvis min kommentar tolkes "Tromsø-fiendtlig". Jeg synes ikke fylkesstrukturen er noe argument her. Ofotbanen betjener jo to fylker, sier Lyngedal.

Ofotbanen viktigst for nord

Hun mener det er viktig at landsdelen samles om noen satsinger. Ofotbanen vil være viktig også for Troms.

- Jeg tror det er lettere å få gjennomslag hvis man klarer å være enig om noen satsinger, og jeg mener dobbeltspor på Ofotbanen er det beste du kan gjøre for forsyninger inn til nord og ferskfisk ut, sier Lyngedal.

Kommentarer til denne saken