Malmbanen stengt for persontrafikk på grunn av rasfare, men malmtogene får kjøre

Artikkelen er over 3 år gammel

Det samme er E10.

DEL

Bill Olaisen i Bane NOR opplyser til Fremover at Malmbanen er stengt på svensk side.

– Vi har fått meldinger fra Trafikverket om at Malmbanen er stengt på grunn av rasfare, sier han til Fremover.

Det betyr at all togtrafikk i utgangspunktet ikke får kjøre på strekningen etter meldingene om rasfare mellom Abisko og Björkliden, men Trafikverket har besluttet at malmtogene får kjøre som normalt.

– Trafikverket mener at det trolig ikke vil gå et ras, men de ønsker ikke å ha så mange reisende i området i tilfellet det skulle gå et ras, forklarer Olaisen.

Tar ingen sjanser

– Det er overhengende rasfare på strekningen mellom Abisko og Björkliden. Det er mulig å kjøre tog, men det er ikke forsvarlig, sier pressekontakt Dan Olafsson til Fremover.

Ifølge Olafsson er også veien mellom Abisko og Björkliden stengt som følger av rasfaren.

– Vi kommer til å innstille togene for resten av dagen i dag. Det blir heller ingen buss for tog, siden veien er stengt, påpeker Olafsson.

Han sier at det er mannskaper ute i terrenget for å fjerne snømassene som skaper rasfaren.

– Det pågår sprengningsarbeid for å få ned snøen, men det var tydeligvis mer jobb enn først antatt. Derfor regner vi med at ingen tog får kjøre på strekningen i dag, fortsetter han.

Bortsett fra malmtogene.

– De får kjøre gjennom, bekrefter han.

Nettstedet Varsom.no melder om betydelig skredfare også i Narvik-regionen.

Vær forsiktig i leområde der det samler seg fokksnø; bak ryggar, i søkk og renneformasjoner. Lettest å løse ut skred der fokksnølaget er mykt. Nysnø og sterk vind fra NV vil opprettholde pålagringen av ustabil fokksnø. Unngå bratt terreng og leområder hvor det legger seg opp snø. Skredfaren vil holde seg uendret på 3- betydelig, skriver nettstedet.

Artikkeltags