Gå til sidens hovedinnhold

John Christian sa ja til å styre skuta videre

Det skjer så mye spennende og positivt at advokat John Christian Eriksson har sagt ja til å styre skuta videre, i minst to år til. – Jeg tror Narvik får VM.

For abonnenter

Torsdag kveld var det årsmøte i Narvik slalåmklubb. Årsmøtet ble utsatt fra i vinter i håp om å kunne invitere medlemmer til fysisk møte. Da Narvik for noen uker siden fikk smitteutbrudd, så valgte klubben å kalle inn til digitalt årsmøte. Torsdag kveld satt leder på valg, John Christian Eriksson, på eget kontor der han fortalte årsmøtet om rikets tilstand. Og den tilstanden er god, skal vi tro mannen som har takket ja til to nye år i stolen som leder av en av de viktigste idrettsklubbene i Narvik.

– Mye positivt

– Det skjer mye positivt i Narvik og i slalåmklubben. Kontinuitet er viktig, sier mannen som vet at det de neste 11 månedene blir veldig spennende.

. Vi har et NM til vinteren, det første siden 2017. Vi blir nok å bygge på mange av de samme folkene som bidro under junior-VM i 2020, sier 1986-årgangen.

Les også

Avlyser for andre år på rad: – Det er vanskelig i disse tider

Kort tid etter at NM i mars/april er gjennomført, så vil det internasjonale skiforbundet avgjøre hvem som får VM i alpint i 2027. Narvik er en av kandidatene. Backet opp skikkelig av Norges Skiforbund og ikke minst skipresident Erik Røste.

– Jeg føler at skiforbundet med Erik Røste og Stefan Johnsen Havnelid vil ha VM til Norge. Jeg tror Narvik får alpin-VM. Det kan bli spektakulært, sier Eriksson.

– Får Narvik det på første forsøk, eller vil man møtte søke på ny og vil ligge bedre an to år etter, i 2029, Eriksson?

– Det vil jeg ikke si noe om. Jeg tror konseptet til Narvik er bra.

Hyggelige tall

Som lokalpatriot er mannen som i 2023 har sittet fem år som leder i slalåmklubben, optimist. Eriksson vil bygge videre på de mange flinke folkene som har tatt alpin-Narvik dit de er. Men, Eriksson vet også at det er noen år frem til 2027 og 2029.

– Vi må være flink til å rekruttere nye folk. Til junior-VM var det veldig mange som bidro, minner han om.

Junior-VM ble som vel mange husker avlyst halvveis ut i mesterskapet vinteren 2020. Sverre Håkon Evju, rennlege og kommuneoverlege, var en dag tidligere ute enn myndighetene. Det junior-VM var ikke minst viktig for klubbens økonomi.

Les også

Starter storsatsing i Narvik: – Målet er medalje i NM og deltaker i VM

2020-tallene i regnskapet Eriksson kan legge frem torsdag kveld, er hyggelige.

– Vi går med over 750.000 kroner i overskudd. Vi fikk penger fra junior-VM, og vi fikk rundt 350.000 i koronamidler for avlyste arrangement og tapt salg i Asbjørnstua, sier Eriksson.

Overskuddet utgjør nesten halve beløpet av det klubben omsatte i et år det ble mindre aktivitet i. Barnas world cup, lokale renn, hovedlandsrenn og landsfinaler ble alle avlyst.

Renn kan komme tett

Narvik slalåmklubb er både lokal klubb og nasjonal arrangør. Nå kan klubben også bli internasjonal igjen, der klubben blir en viktig og nødvendig bidragsyter i organisasjonen som skal stå bak eventuelt VM. Og det som skal skje i forkant om Norge blir tildelt mesterskapet.

– Vi har NM i 2022 og ønsker junior-NM i 2023. Får Norge senior-VM så vil renn komme tett i Narvik. Vi vil nok arrangere både europacuprenn, world cup-renn og worldcup-finale. Det er spennende tider i vente, sier lederen som er tydelig på en ting.

Les også

Slik blir NM-dagene: – Ønsker å sende både utfor og super-G på TV

– Vi snakker om NM og VM, men vi må ikke glemme at vi først og fremst er en lokal klubb for barn og unge. Det er vår kjernevirksomhet.

Eriksson tror på en normal 2021-2022-sesong i alpinbakken. Med mer reising for klubbens løpere.

– Vi blir nok å bruke mer penger på utøvere, men vi driver uansett forsiktig, sier han og avslutter med et hårete mål:

– En deltaker fra Narvik på start i et alpin-VM i Narvik.

- Velfungerende styre

Eirik Sund er leder av valgkomiteen. Han sier det har vært avholdt flere møter angående valg av nytt styre.

- Vi har drøftet grundig og kommet frem til at vi har et velfungerende styre. Derfor foreslo vi at alle de fire som var på valg fortsetter.

Lederen av valgkomiteen har selv vært styreleder av klubben, og burde vite hva han snakker om.

- Jeg vet at også John Christian (Eriksson, gjenvalgt leder) er fornøyd med sammensetningen av styret og hvordan styret har fungert, påpeker Sund.

Det nye styret:

Leder: John Christian Eriksson, gjenvalgt

Nestleder: Unni Forshaug, gjenvalgt

Styremedlemmer:

Frank Sundermeier, ikke på valg

Grete Rolandsen, ikke på valg

Marit Sund, gjenvalgt

Kristian Andreassen, ikke på valg

Sverre Håkon Evju, gjenvalgt

Nøkkeltall regnskap 2020:

Driftsinntekter: 1.905.260

Driftskostnader: 1.125.339

Driftsresultat: 779.921

Årsresultat etter finans: 771.812 kroner

Av noter vises det at klubben mottok 350.556 kroner i tilskudd fra Lotteri – og stiftelsestilsynet (koronakompensasjonsmidler)

Les også

Denne klubben klarte ikke korona å knekke – nå smiler Frank

Budsjett 2021

Inntekter: 870.000 kroner

Kostnader: 859.000 kroner

Resultat: 11.000 kroner

Kommentarer til denne saken