Gå til sidens hovedinnhold

Jordskjelv på Jan Mayen

Artikkelen er over 3 år gammel

Avisa Nordland: Politiet i Nordland fikk natt til fredag tips om at det har vært et jordskjelv på øya Jan Mayen.

Jordskjelvet ble målt til styrke 6,8 og ifølge tjenesten Earthquaketrack inntraff skjelvet klokka 2:49 i natt med episenter 125 kilometer nordvest for øya.

– Det var litt sjokk. Jeg hadde hjertet i halsen da jeg våknet av at speilet og skapene sto og ristet, sier sjefstekniker Silje Wennesland til NTB. Hun uttaler seg på vegne av besetningen.

Jan Mayen er en arktisk øy som har vært en del av Norge siden 1930. Øya har ingen fastboende, kun de utstasjonerte fra Forsvaret og Meteorologisk institutt.

– Vi har ikke rukket å sjekke stasjonen for skader, så vi må se om noe er ødelagt i morgentimene når det blir lys i 10-11-tiden, fortsetter Wennesland.

Øya administreres av Fylkesmannen i Nordland men regnes ikke som en del av Nordland fylke. Det er Politiet i Nordland som har ansvar for øya.

– Vi har vært i kontakt med stasjonssjefens ansatte som bekrefter skjelvet, men det er ikke meldt om personskader eller materielle skader, skriver Politiet i Nordland på Twitter.

Det iverksettes ingen tiltak.

Med en styrke på 6,8 er skjelvet ett av de kraftigste som er registrert i Norge, opplyser seismolog ved Norsar Bettina Goertz-Allmann til NRK.

Kommentarer til denne saken