LKAB cup 2023 er over. Turneringsleder Frank Aanes Andersen og hans stab fikk ikke så dårlig vær som ventet. Solen gløttet til og med innom, selv om lagene i de siste to finalekampene spilte i regn. Men det betyr lite når du vinner på hjemmebane.

Vant to finaler

Hovedarrangør Mjølner var ikke snauere enn av de vant de to siste finalene som ble spilt på stadion. Og det var verken flaks eller tilfeldighet. Mjølner spilte ut sine finalemotstandere både i 13-årsklassen og 16-årsklassen.

Etter at Hardhaus/Mjølner-jentene tapte 0–2 for Medkila i J 16-finalen, så tok gutta hevn mot et annet lag fra Harstad. Landsås var sjanseløse da Sivert Arntsen og lagkameratene skrudde på turboen. 1–0 ble til 2–0. To ble til tre, og da var kampen kjørt.

Keeper Mikkel Indresand hadde ikke veldig mye å gjøre, men måtte kapitulere en gang da gjestene fikk straffespark. Mjølner var uansett klart best og vant en fullt fortjent finaleseier.

Saken fortsetter under bildet

Møter TIL i NM

På veien dit ble Tromsø il slått i semifinalen. Det er samme klubb Mjølner skal møte i NM-kvalik, siste runde i Nord-Norge. Kun Mjølner og TIL gjenstår av lag fra landsdelen.

– Vi har ikke fått noen dato for den kampen, eller hvor den skal spilles, sier Øyvind Slåttrem Olsen.

Mjølner kommer uansett til å møte et annet TIL-lag enn det de slo i semifinalen. Det var TIL bredde som var i Narvik, ikke TIL sitt eliteguttelag som slo Hammerfest 9–3 i kvalikkampen mellom Troms og Finnmark. Mjølner kom til topp to i landsdelen etter å ha slått ut Rana på bortebane.

Spennende i 13-årsklassen

Kort tid etter at LKAB cupfinalen i 16-årsklassen mellom Mjølner og Landsås startet, så blåste dommer for start i finalen i klassen gutter 13 år i nierklassen. På nabobanen skulle Mjølner ut mot utenlandsk motstand – i svenske Gällivare.

Om det var enveiskjør i store deler av finalen i 16-årsklassen, så var ikke Mjølner noe mindre suverene i den avgjørende matchen i 13-årsklassen. Teknisk gode Mjølner-spillere gjorde ettermiddagen tøff for sine svenske motspillere. Kenneth Skøld sine gutter lekte seg – og ga seg ikke før fem baller hadde passert sisteskansen hos motstanderen.

Mjølner briljerte til tider, og her så vi flere meget spennende spillere. Guttene i nierklassen skal snart opp i elleverfotball. Mye ballberøringer i yngre klasser har fått frem gutter vi kan få se og høre mye til i fremtiden.

– Vi har flere gode på laget, synes Kenneth Skøld.

Saken fortsetter under bildet

Det tredje lokale laget som spilte finale søndag ettermiddag, gikk på tap. Hardhaus/Mjølner sine 16-årsjenter møter Medkila i finalen. Medkila var hakket hvassere foran mål og vant 2–0.