Gå til sidens hovedinnhold

«Jul for alle» har blitt en tradisjon for mange: – I år ser det ut som vi blir tom for mat

Artikkelen er over 2 år gammel

På julaften var det fullt hus på Scandic Narvik.

Eirik Furuholt har arrangert «Jul for alle» de siste fem årene. I år som i fjor ble det arrangert på Scandic og i år slo det alle rekorder.

– Det har vært fullt her siden vi åpnet klokken ett. Både store og små har vært innom, og nå ser det faktisk ut som vi går tom for mat i år. Det har vi ikke gjort tidligere, forteller Ernst Nilsen, en av mange som bidrar til «Jul for alle».

– Men vi stenger ikke før klokken fem uansett. Folk kan komme hit å kose seg og prate hvis de ønsker. Alle er hjertelige velkomne, sier Victoria Wikestad Nilsen.

Maten og dekorasjoner har de fått fra næringslivet i Narvik.

Les også

– Jeg kommer til å fortsette med dette til krampen tar meg

Les også:

Ernst Nilsen og familien har fått det som tradisjon å være med å hjelpe til på «Jul for alle».

– Victoria og Fredrick sa for noen år siden at de ønsket å gjøre noe nytt i jula, og også gjøre noe for andre. Så da undersøkte vi litt om hva vi kunne gjøre og endte opp med «Jul for alle», forteller Ernst Nilsen og Brita Wikestad Nilsen.

– Dette er fast for oss, og det er noe vi bare må gjøre. I tillegg er det så utrolig fint å kunne hjelpe andre. Eirik Furuholt har virkelig fått til noe flott, sier Victoria og Fredrick Wikestad Nilsen.

Les også: – Man trenger ikke sitte alene i jula

Men det er ikke bare familien på fire som strekker ut en hånd på selveste julaften. Det flyr folk inn og ut av kjøkkenet på Scandic med tallerkener og mat.

– Vi er blitt en stor familie som har gjort dette i noen år nå. Det er blitt en tradisjon for mange, forteller kokk Bente Normark.

Les også

Hadde det ikke vært for «Jul for alle», ville hun brukt julaften til å vaske klær

Les også:

Kommentarer til denne saken