Inviterer til romjulstreff

BLI MED: Folkehelsekoordinator Agnete Samuelsen, koordinator Steinar Tofte i Frivillighetssentralen og kultursjef Gaute Skoglund ønsker varmt velkommen til kommunens romjulstreff i Flerbrukshallen. – Ikke nøl, men meld deg på, oppfordrer de. Foto: Ann Kvanmo

BLI MED: Folkehelsekoordinator Agnete Samuelsen, koordinator Steinar Tofte i Frivillighetssentralen og kultursjef Gaute Skoglund ønsker varmt velkommen til kommunens romjulstreff i Flerbrukshallen. – Ikke nøl, men meld deg på, oppfordrer de. Foto: Ann Kvanmo

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mange sitter alene i jula. Det ønsker Ballangen kommune å gjøre noe med.

DEL

- Vi vet at mange av ulike grunner sitter alene i jula. Derfor ønsker Ballangen kommune å invitere til romjulstreff slik at flere kan møtes og ha det hyggelig sammen, sier kultursjef Gaute Skoglund.

Arrangementet er en del av folkehelsearbeidet i Ballangen, og et samarbeid mellom kulturkontoret, folkehelsekoordinator og frivillighetssentralen.

Tiltak for helsa

- Å skape sosiale møteplasser for å bekjempe ensomhet er en viktig del av folkehelsearbeidet i Ballangen. Og vi er glad for at vi sammen kan få til et større julearrangement som dette, sier folkehelsekoordinator Agnete Samuelsen

Frivillighetssentralen har allerede god erfaring med å arrangere treff.

- Eldrekaféen vår er et veldig populært tiltak. Vi ser helt klart at behovet er der, og at mange har en positiv opplevelse av å møtes til en kaffe og prat, sier koordinator Steinar Tofte.

Trioen Skoglund, Samuelsen og Tofte frister med et variert program med både musikk, underholdning og god julemat på treffet som skal finne sted i Flerbrukshallen.

- Selv om arrangementet er lagt til romjula har vi allerede fått mange positive signaler fra folk som vil bidra til underholdningen. Så her vil det bli noe for enhver smak, lover kultursjefen, og avslører at både seniortrim og mulighet for en svingom står på programmet.

- Men det viktigste for oss er å skape et varmt og uhøytidelig arrangement, hvor folk kan treffes og sjabbe, tilføyer han.

Vil nå flest mulig

Nå jobber komiteen for å gjøre flest mulig oppmerksom på arrangementet, og samarbeider blant annet med hjemmetjenesten for å nå ut til de som sitter mye alene.

- Ikke la funksjonsnivået stoppe deg, oppfordrer Agnete Samuelsen.

- Dersom det er vanskelig å komme alene, så ta gjerne med en ledsager. Vi håper at folk ikke nøler, men melder seg på, sier Agnete Samuelsen, og ber samtidig pårørende trå til for å hjelpe de som ikke greier det selv.

Påmelding

- De som vil melde seg på romjulstreffet kan ta kontakt med Frivillighetssentralen enten på telefon eller epost, sier Steinar Tofte.

Fristen for påmelding er satt til fredag 15. desember.

Artikkeltags