Gå til sidens hovedinnhold

Adventskonsert med stor A og Lucia

Artikkelen er over 4 år gammel

Narvik skolekorps sine musikere og drill i tospann med Jernbanemusikken spiller jula inn.

Selvsagt blir det i år som i fjor og årene før der adventskonsert på Frydenlund videregående skole.

Søndag 10. desember klokken 18 er de festkledde troppene i Jernbanemusikken og Narvik skolekorps samlet for å gi publikum det beste de har å by på av stemningsfull musikk nå i ventetiden.

Og når lysene dempes og roen har senket seg i salen, kommer like selvsagt Santa Lucia – den helt nødvendige førjulsskikken nå når nettene har blitt lange.

Tonesatte julegodter

Dirigentene Franz Roberg og Gaute Skoglund kan garantere at bak de mange lukene i den musikalske julekalenderen befinner det seg en rekke klassikere, ikke minst vesentlige og vakre melodier som Trygve Hoffs

«Nordnorsk Julesalme» og «Deilig er Jorden». Og mer sprelske toner som i «Snømannen Kalle», «All I want for Christmas is you» og potpurrien «Swing into Christmas.»

I det store og hele et bredt spekter av nydelig musikk det kan være godt for sjel og sinn å lytte til midt i førjulsstria.

Pustehullet du trenger

Adventskonserten er også en flott anledning til å oppleve eldre og erfarne musikere i samspill med byens unge talenter, de som skal videreføre våre kulturelle tradisjoner – ikke minst sørge for at det blir genuin julestemning i mange år fremover.

Så «gymnaset»; på Frydenlund kan være det lille pustehullet du trenger søndag. Og våre flotte korpsmusikere fortjener et stort publikum.

Foruten samklang serveres både vått og tørt.

Kommentarer til denne saken