Dersom du ikke sender julegavene dine i løpet av søndag har du et stort problem ...

Arkivfoto av postboks.

Arkivfoto av postboks. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Send og hent, er Postens klare oppfordring i deres mest hektisk periode.

DEL

Skal du sende noe med Posten slik at det rekker fram i tide til julaften må du gjøre det i løpet av søndag 16. desember. Det melder Posten selv i en pressemelding. Det er den samme fristen som har gjeldt i mange år. Men det er ikke bare å sende saker du må huske i tide. I disse dager hoper det seg opp med pakker på de ulike postkontorene over hele landet.

– I natt lå det 330.2017 pakker som venter på å bli hentet på Posten. Det betyr at julehandelen nærmer seg en topp, og det er trangt om plassen. Flere butikker holder ekstra åpent denne helgen, og Posten håper mange henter pakkene sine, skriver Posten.

– Ikke vent

Mengden med pakker nå er mer enn hva som var tilfelle etter Black Friday 23. november. Og da skal det ha vært fullt. Det betyr kort og godt at det er overfullt med pakker nå.

– Ikke vent, men hent, er vår klare oppfordring, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Fire millioner pakker

I tiden før jul har de nemlig mer enn nok å gjøre siden de tar seg av cirka 10 millioner julehilsener, rundt 40 millioner andre brevsendinger og rundt fire millioner pakker.

– Nytt i år er digitale frimerker og at du kan sende juleposten fra din egen postkasse. Hvis du ønsker, kan du bestille henting, så tar postbudet med seg posten på sin vanlige rute og sender det videre, opplyser Posten.

Artikkeltags