Gå til sidens hovedinnhold

En mann pågrepet etter parteringsdrapet i Kalix

Artikkelen er over 3 år gammel

Det opplyste svensk politi på en pressekonferanse fredag kveld.

Det var onsdag at en hundeeier som gikk tur med hunden sin fant kroppsdeler i Kalixelven. Ifølge de lokale mediene var det et hode, bein og armer som ble funnet. Politiet vil ikke bekrefte disse opplysningene.

En pågrepet

På pressekonferansen opplyste politiet at de gjennom etterforskning og spaning ble oppmerksom på en person som var av interesse for etterforskningen. Det ble gjennomført en husransakelse, og en mann er pågrepet mistenkt for rapet, opplyser Lars Öberg i svensk politi til SVT.

Pågripelsen skjedde fredag ettermiddag i en leilighet i Kalix sentrum. Selve pågripelsen var udramatisk. Ifølge mediene i Norrbotten er leiligheten til mannen avsperret.

Les også:

Les også

Fant hode, armer og bein til ung mann ved elv i Nord-Sverige

Øst-Europa

Både offeret og den mistenkte er fra Øst-Europa, men politiet ville ikke si noe mer om hvilken relasjon de to har på pressekonferansen.

– Vi har en teori om hvordan kroppsdelene har havnet i Kalixelven, men vil ikke si noe mer om det, sier Öberg

Han bekrefter også at de har en teori om motivet for drapet og drapstidspunktet, men vil ikke kommentere det nærmere.

Utelukker ikke flere gjerningsmenn

Politiet utelukker ikke at det finnes flere gjerningsmenn. De ville heller ikke si noe mer om når de tror mannen ble drept.

Etterforskningen av saken pågår for fullt fremdeles. Området der kroppsdelene ble funnet er fremdeles avsperret. Letingen etter flere kroppsdeler pågår med bruk av dykkere, hunder og helikopter.

Les også:

Les også

To ganger på kort tid har naboen fått med seg forferdelige funn ved elven i Nord-Sverige: – Forstår ikke hva folk holder på med

Kommentarer til denne saken