Kamera på grensen avslørte når politiet sto der

GRÅTT: Det er ikke bare været som er grått på bildene til Statens vegvesen. Nå har de sladdet grensen slik at folk ikke kan se når politiet står der.

GRÅTT: Det er ikke bare været som er grått på bildene til Statens vegvesen. Nå har de sladdet grensen slik at folk ikke kan se når politiet står der. Foto:

Statens vegvesen sitt kamera på grensen avslørte når politiet var der. Nå har vegvesenet sladdet bildene.

DEL

På nettsidene til Statens vegvesen kan man se webkamerabilder fra blant annet Riksgränsen.

En hytteeier i nærheten av grensekontrollen på Bjørnfjell sier til NRK, som først omtalte saken, at han sett flere biler kjøre over grensen på kvelden.

– De kommer etter at politiet har forlatt grensekontrollen. Politiet sier de har sporadisk kontroll, men jeg ser at de kommer opp i 9-10-tiden og reiser til samme tid på kvelden, sier hytteeieren, som ønsker å være anonym.

Les også:

Jan Lind som er byggeleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen sier at de sladdet bildene etter at NRK tok kontakt mandag.

– Jeg har ikke tenkt i de banene tidligere, men jeg skjønner at folk kan benytte seg av de kameraene. Derfor har vi akkurat sladdet i de områdene som politiet eventuelt står, sier Lind.

Lind presiserer at politiet ikke har tatt kontakt med Statens vegvesen, og at det ikke har vært uenighet rundt sladdingen.

Politimester i Nordland, Heidi Kløkstad, skriver i en e-post til NRK at hun er kjent med kameraet på grensen.

– Informasjon om når politiet er synlig til stede på grensen mener vi også har en forebyggende effekt, skriver Kløkstad.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken