Tidligere i januar ble det kjent at Kampen om Narvik kom til å bli sluppet på Netflix i en rekke land – men ikke i Norge.

Ifølge Flixpatrol ble filmen, med den internasjonale tittelen «Narvik», lagt ut for strømming i 84 land 23. januar. Blant dem er Sverige, Danmark, Storbritannia, USA og Tyskland.

Produsent Aage Aaberge sa tidligere til Fremover at den vil komme på Netflix i Norge tidligst til høsten. Dette for å utnytte det norske kinomarkedet til det fulle.

Nå er altså tallene etter den første uken inne.

Kampen om Narvik har blitt strømmet nesten 38 millioner . Det er over 20 millioner ganger mer enn andreplassen på listen, den sørkoreanske science fiction-filmen JUNG-E.

En som allerede har gjort disse tallene litt mer begripelige er Kristoffer Åsheim Johansen.

«La oss leke litt med tallene,» skriver han i et Facebook-innlegg.

Resultatet, sitert direkte fra Johansens innlegg, blir som følger:

  • Deler vi antall spilte timer ned på varigheten av filmen får vi over 21 millioner som har sett filmen
  • Deler vi ned på antall dager, så er det 1.5 millioner dager med å titte på filmen
  • Deler vi ned på antall år, så er det 4.335 år med film vi har vist frem
  • På det meste i løpet av uken har Narvik lagt på førsteplass I femti land

– Det er en stor glede for oss å se at denne historien når ut til så mange. Vi opplever at filmen starter samtaler over det ganske land, om vår egen krigshistorie og hva vi kan lære av den i dagens Europa, har en av filmens produsenter Aage Aaberge sagt til Fremover tidligere om kinosuksessen Kampen om Narvik har vært.

Ifølge medprodusent Live Bonnevie var rettighetene til filmen solgt til Netflix for lengst.

– Strømmerettighetene til Kampen om Narvik er solgt til Netflix. Dette var med på å muliggjøre produksjonen av filmen, og sikret den også en bred, internasjonal lansering, skrev Bonnevie til Fremover.