Åpner for å la andre ta kampflyregninga

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I et skriftlig svar til Arbeiderpartiet, åpner forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) for å la andre enn Forsvaret betale for ekstra kostnader knyttet til kjøpet av nye kampfly. Det skriver Klassekampen.

Onsdag måtte forsvarsministeren redegjøre for ekstrakostnadene til kampfly i Stortinget. Til Klassekampen åpner han for at eventuelle ekstrakostnader kan føre til at forsvarsbudsjettet må tilføres mer penger.

– Hvis det blir behov for å bruke noen kroner i framtida, vel, så må vi løse det da, i de budsjettene som vi leverer da. Det er ikke noe vi sitter og jobber med nå, sier Bakke-Jensen til avisa.

LES OGSÅ: Hevder kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner

Det var Bergens Tidende som 23. april avslørte at kostnadene knyttet til anskaffelsen av 52 nye F-35 kampfly blir dyrere enn først antatt – hele 16 milliarder kroner etter hva avisen beregner. I denne summen ligger bygging av flybaser på Evenes og Ørlandet.

SV-leder Audun Lysbakken frykter at kostnadene vil bli skjøvet over på andre deler av samfunnet.

– Det regjeringen nå åpner for, er at dette må gjøres ­gjennom tilleggsfinansiering. Altså at andre deler av samfunnet må ta regningen. Det kan bety å sende den til velferden, til pensjonistene eller til de fattige, sier han til Klassekampen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags