Julen kommer til samme tid hvert år. Det gjør forhåpentligvis ikke koronapandemien. I ei tid der samfunnet er delvis nedstengt, håper leder Kari Ann Nygård i Narvik IL at folk likevel passer på egen form og helse. Nå klargjør den aktive damen en tradisjon – Romjulsmarsjen i Narvik.

– Årets Romjulsmarsj arrangeres som vanlig 2. juledag. Det blir gjort en del endringer i år, slik at marsjen blir tilpasset gjeldende smittevernregler. Lokalene til Apollo på Idrettens hus vil være betjent på formiddagen for deltakerne. Vi i Narvik IL håper at så mange som mulig vil støtte oss og delta i en smittevennlig romjulsmarsj, sier hun.

Nytt

Nygård har nyheter før 2020-utgaven:

  • Du kan på forhånd melde på deg og din familie gjennom deltaker.no, hvor betaling også foregår.
  • Ved digital påmelding kan en starte å gå marsjen når det passer den enkelte, og en slipper å fylle ut registreringsskjema som tidligere. Marsjen kan også gås både før og etter oppsatt dato.
  • Ved fullført marsj kan medalje hentes i egen konvolutt på Apollo eller ved å kontakte klubbens leder.

LES OGSÅ:

Dette gjelder

Dersom du ønsker å registrere deg ved ankomst 2. juledag, gjelder følgende:

– Vi også tar imot manuelle påmeldinger. Ved påmelding ved start vil deltakerne slippes inn puljevis for registrering, og vi ber om at en person går inn og registrerer hele familien. Resten venter ute, sier Nygård, og fortsetter:

– Det vil være en dørvakt ved inngangen som sikrer at det ikke er for mange inne i lokalet til enhver tid. Du vil bli loset til eget sted for registrering og betaling. Registreringsskjemaet leveres til arrangør ved betaling, og dere kommer innom og henter selv deres medaljer etter endt marsj.

På grunn av korona vil det i 2020 ikke bli tradisjonell kafé på Apollo.

– Det blir heller ikke avkrysning i løypen – dette for å hindre nærkontakt, skyter Nygård inn.

Noe endres ikke.

– Løypen vil være den samme som tidligere og du kan velge mellom kort og lang løype, sier hun.

LES OGSÅ:

– Hvorfor skal folk gå Romjulsmarsjen?

– I mangel på organiserte aktiviteter i denne tiden er Romjulsmarsjen en fin anledning for familier å være ute og få mosjon sammen. Aktiviteten er tilpasset alle, og du kan gå i ditt eget tempo og velge kort eller lang løype. Deltakelse er også en sosial arena hvor en møter andre turgåere, avslutter klubblederen.