Karoline Berget begynte karrieren sin i kundeservice i 2010. Nå har hun klatret til å bli sjef for seniorselgere.

– Jeg flyttet fra Narvik til Oslo for å studere til førskolelærer. Jeg jobbet parallelt på kveldstid på kundesenteret i det som den gang var Get, nå Telia. Jeg hadde ingen relevant utdanning innen IT eller salg, men jeg har hatt arbeidsgivere som hadde troen på meg og satset på meg og karrieren min hele veien. Det tok ikke mange minuttene før jeg forelsket meg i IT-bransjen, forteller Karoline Berget i en pressemelding fra Globalconnect, som hun jobber i nå.

Forelsket i IT

Forelskelsen til IT tok ikke slutt, og Karoline ble etter hvert headhuntet til Globalconnect. Der tok hun over et team som jobber mot små og mellomstore bedrifter. Nå er hun ansatt i en nyopprettet stilling som salgsleder med ansvar for seniorselgere i selskapet.

Karoline ser på tiden i kundeservice som veldig lærerik. Hun mener begynnelsen av karrieren har hatt en stor innvirkning på hennes verdier.

– Jeg fikk økt innsikt i kundereisen og kundeatferden, dermed kan jeg bedre se viktigheten i en solid verdikjede fra kundeservice til toppledelse, sier hun.

– Et av hovedfokusområdene mine i den nye stillingen er at vi som team skal finne nye og bedre metoder å jobbe på – som en samlet enhet. At mine medarbeidere opplever at de bidrar og får utviklet seg der ideer, strategier og tanker blir tatt på alvor, er alltid min viktigste prioritet. At de selv er med på å forme sin egen arbeidshverdag med og sette tydelige mål, og se tydelige resultater er viktig, understreker hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Leder

Ifølge NHOs kompetansebarometer fra 2021 er det beskjedne 29 prosent kvinner som jobber innenfor IT-bransjen.

– Jeg ser på meg selv som en leder, ikke kvinnelig leder, sier hun klart og tydelig.

Karoline mener at man ikke skal være redd for å ta plass som kvinne. Som ung kvinner i starten av sin karriere følte Berget at hun måtte «løpe litt fortere» enn de mannlige kollegaene.

– Jeg oppfordrer kvinner til å ta plass i møterommet og ikke være redde for å uttrykke sine ideer og meninger. Nå er jeg er ansatt i et selskap hvor kvinner blir løftet opp, forteller Berget.

Står samlet

Karoline håper å stake vei for andre unge kvinner i bransjen og vil inspirere jenter til å ta sin plass i IT-bransjen eller lederstillinger. Selv ser Karoline på sin toppsjef, Charlotta Rehman, som en stor inspirasjon.

– Resepsjonisten er like viktig som konsernsjefen. Slike holdninger bidrar til et sterkt fundament i teamet og selskapet, sier Karoline. Vi står samlet som et lag, og vinner som et lag.

Karoline ser for seg en lang karriere i GlobalConnect, med snart allerede fire år i selskapet.