Katrine (27) er ny lege i byen: – Grunnen til at jeg havnet i Narvik er mannen min sin skyld

FASTLEGE: Katrine Børseth startet på Torvet legesenter i august 2019.

FASTLEGE: Katrine Børseth startet på Torvet legesenter i august 2019. Foto:

Katrine Børseth fra Bergen har bodd i Narvik siden 2017 og kunne ikke tenke seg å bo noen andre plasser.

DEL

Bergenseren er ansatt som fastlege på Torvet legesenter. Der har hun jobbet siden august 2019 og trives veldig godt.

– Miljøet på legesenteret er utrolig bra. Jeg har hyggelige kolleger, lokalene er nyoppussede og vi har utrolig dyktige helsesekretærer her, sier Børseth.

Bergenser og harstadværing

Legen ble ferdig utdannet fra UiT Norges arktiske universitet i 2017. Etter det har hun bodd og jobbet i Narvik. Først som turnuslege på UNN Narvik. Deretter på legekontoret i Ballangen før Børseth gikk ut i mammapermisjon. Etter permisjonen startet hun på Torvet legesenter.

– Grunnen til at jeg havnet i Narvik er mannen min sin skyld, sier Børseth og humrer før hun fortsetter:

– Mannen min Magnus, som er harstadværing, jobber som tannlege. Han var ferdig ett år før meg å studere, og da det åpnet seg en mulighet for han i Sentrumsgården måtte han bare ta den. Og han trives så godt at jeg bare måtte henge etter. Derfor endte vi opp her av alle steder, men vi er positivt overrasket og kunne ikke tenke oss og bo noen andre steder, sier bergenseren som har skaffet seg både hus, barn og hund.

– Så nå blir det narvikinger av oss.

Færre pasienter

Fastlegen kan fortelle at dagene som lege nå som koronaviruset Covid-19 er der ute, er annerledes enn hvordan de har vært.

– Vi har mindre pasienter som møter opp her på grunn av smittefaren. Mange av konsultasjonene tar vi over video og telefon der det er mulig. Alle som har luftveissymptomer møter heller ikke lengre her, men på luftveislegevakta.

Les også:

– Har dere flere arbeidstimer enn før på grunn av viruset?

– Noen har kanskje det, men stort sett har jeg samme arbeidsmengde. Jeg er litt på kontoret og litt på luftveislegevakta.

Børseth vil også opplyse om at Helfo overfører halvparten av pasientene til Andreas Holund over til henne da Holund skal trappe litt ned.

– Disse er tilfeldig valgt ut av Helfo via loddtrekning, sier fastelgen.

Artikkeltags