Katt førte til at tunnel i Tromsø måtte stengte. Er nå tatt hånd om

STENGT: Politiet har stengt Tromsøysundtunnelen fra fastlandet mot Tromsøya søndag ettermiddag. Årsaken er ei katt som har forvillet seg inn i tunnelsystemet.

STENGT: Politiet har stengt Tromsøysundtunnelen fra fastlandet mot Tromsøya søndag ettermiddag. Årsaken er ei katt som har forvillet seg inn i tunnelsystemet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

T2 ble midlertidig stengt.

DEL

Politiet i Tromsø stengte søndag kveld Tromsøysundtunnelen i retning Tromsøya etter at en katt har forvillet seg inn i tunnelløpet.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen sier til Nordlys at både politi og Dyrebeskyttelsen i Tromsø søkte etter katta inne i tunnelen.

Politiet fikk tips om hendelsen fra bilister som kjørte i tunnelen.

En frivillig fra Dyrebeskyttelsen har observert katta i tunnelen. Ifølge vakthavende hos Dyrebeskyttelsen har katta imidlertid forsvunnet inn i en åpning i tunnelveggen.

Katten ble etter hvert funnet.

- Den forskanset seg i motorrommet på politibilen. Det betyr at vi ikke kan starte bilen uten at den kommer til skade. Vi venter nå på hjelp for å få katta ut, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Han legger ikke skjul på at situasjonen er noe komisk.

- Det er ikke så mye vi kan gjøre. Vi må nesten holde tunnelen stengt til vi har fått katta ut.

Klokken 22.27 melder politiet at katten som skapte hodebry for politiet er overtatt av Dyrebeskyttelsen. Veien er nå åpen for trafikk igjen.Artikkeltags