I 2019 hadde Mjølner flere lag i storturneringen på Nordkalotten. Til langhelgen sender de rød/hvite hele 14 lag til Piteå summer games 2022.

Flytter arbeidet

Med for å holde orden på lagene samt huse de inn på skole er sportslig leder og administrativ ansvarlig, Kenneth Claeson.

– Siden jeg begynte i jobben har vi ikke hatt flere lag i turneringen. Jeg reiser nedover allerede tirsdag, sier Claeson.

Mjølner samler alle sine lag på en plass. En skole. Her skal det sosialiseres.

– Vi skal bo samlet, forteller mannen som regner med at det er mange hundre fra Mjølner og Narvik i Piteå kommende helg.

– Vi sender 14 lag, der gutter 17 og jenter 16 er eldst, sier han.

Blir varmt

Det er ikke bare Mjølner som deltar fra Narvik-regionen. Hardhaus sender flere lag og det er påmeldt lag fra Bjerkvik.

Disse kan regne med sommervær.

– Det er meldt rundt 25 grader, så det blir skikkelig varmt her, sier Malin Odenudd i turneringsadministrasjonen.

Yr.no tirsdag viser at det skal bli maksimalt 28 grader i den nordsvenske byen torsdag, 29, grader fredag og lørdag for så å gå ned til «bare» 27 grader på avslutningsdagen søndag. Slår værvarselet til vil det bli tropenatt både natt til fredag, lørdag og søndag – altså ikke under 20 grader.

Fortsatt stor

Piteå summer games er fortsatt stor, selv om det er noe færre lag enn før korona inntraff og satte turneringer som denne på vent. I alt 626 lag er påmeldt i 2022. Det er noe ned fra 2019, der hele 790 lag deltok.

Antall norske lag for tre år siden var like over 200–208. Tallet i 2022 er 175. Den nedgangen er ikke så stor.