– Dette her er helt nytt for oss. Og det kommer nok til å merkes på bunnlinja hos ganske mange bedrifter og leverandører her, sier Elisabeth Dreyer, daglig leder i Destination Lofoten til Nrk Nordland.

Hittil er minst 81 personer bekreftet døde av virussmitte, alle i Kina. Totalt skal 2.744 mennesker være smittet i Kina.

Det har gjort at at kinesiske myndigheter har iverksatt tiltak for å hindre spredning.

Blant annet har de nå innført utreisenekt for kinesiske turistgrupper til blant annet Norge.

Les også:

«Restriksjonene betyr at alle turister som deltar i gruppereiser, samt individuelle reisende med forhåndsbookede pakker inklusive flybilletter og hoteller, nå ikke får reist ut av Kina», kommer det fram i en nyhetsmelding på nettsidene til Visit Norway.

Noe som innebærer at alle reiser av denne typen må kanselleres. Forretningsreisende er foreløpig ikke berørt av utreisenekten, skriver de.

Ingunn Sakshaug, markedsspesialist for Asia og nye markeder hos Visit Norway, opplyser overfor NRK at det er antydet at utreiseforbudet vil kunne vare helt fram til mai.

Sakshaug sier at de som kommer fra Kina til Norge på denne tiden av året, gjerne vil oppleve nordlys og vintersportsaktiviteter.

– Turismen fra Kina har økt de siste årene. Økninga til og med november i fjor, var på fire prosent. Vi anslår at Norge får besøk av 400.000 kinesiske turister i løpet av et år.