Tjeldsund er nå blitt en del av Trondenes

Kirkene i Tjeldsund og Skånland blir slått sammen, og allerede har Tjeldsund blitt en del av Trondenes prosti. Dette ble markert på en gudstjeneste 6. januar. Fra venstre: Prost i Ofoten Marta Botne, vikarprest i Tjeldsund Håvard Losvik, menighetsrådsleder i Tjeldsund Oddvar Pettersen og prost i Trondenes Arne Håkonseth.

Kirkene i Tjeldsund og Skånland blir slått sammen, og allerede har Tjeldsund blitt en del av Trondenes prosti. Dette ble markert på en gudstjeneste 6. januar. Fra venstre: Prost i Ofoten Marta Botne, vikarprest i Tjeldsund Håvard Losvik, menighetsrådsleder i Tjeldsund Oddvar Pettersen og prost i Trondenes Arne Håkonseth. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunereformen får også konsekvenser for kirkene.

DEL

Kommunesammenslåingen av Skånland og Tjeldsund får betydning også for kirken.

Fra 2020 går kirkene i Skånland og Tjeldsund sammen til ett kirkelig fellesråd, skriver sokneprest i Skånland Geir Arne Solum i en pressemelding.

Til nå har Skånland og Tjeldsund tilhørt hvert sitt prosti og hvert sitt bispedømme. Dette blir derfor en vesentlig endring for Tjeldsund sokn.

Kirken satser på en myk overgang, og derfor skal kirken i de to kommunene samdrifte i 2019. I praksis betyr det at Tjeldsund sokn derfor vil tilhøre Trondenes prosti og Nord-Hålogaland bispedømme allerede nå.

Dette ble markert i en gudstjeneste i Tjeldsund kirke søndag 6. januar. Begge prostene var til stede.

– Det ble bemerket etter gudstjenesten at det neppe har vært tilfelle før at to proster har tjenestegjort på samme gudstjeneste i Tjeldsund kirke, skriver Solum.

Artikkeltags