Klar tale fra kommunene: - Meld deg, for dette er årets viktigste tur

F.V Ordfører i Evenes Sisilja Viksund, fylkesaksjonsleder Jørn Helge Sørensen, komitèmedlem Paul Rosenmeyer, sekretær Solfrid Pedersen, varaordfører i Ballangen Hermod Amundsen, komiteèmedlem Mona Nilsen og varaordfører i Narvik Geir Ketil Hansen.

F.V Ordfører i Evenes Sisilja Viksund, fylkesaksjonsleder Jørn Helge Sørensen, komitèmedlem Paul Rosenmeyer, sekretær Solfrid Pedersen, varaordfører i Ballangen Hermod Amundsen, komiteèmedlem Mona Nilsen og varaordfører i Narvik Geir Ketil Hansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 21. oktober skal 100.000 bøssebærere gå for TV-aksjonen NRK. I år går pengene uavkortet til Kirkens Bymisjon.

DEL

Utenforskap gir ringvirkninger inn i kjernen av det norske samfunnet. I år går pengene fra årets TV-aksjon til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et mer inkluderende samfunn i Norge.

– Totalt i Nordland trenger vi 3.000 bøssebærere, sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Nordland, Jørn Helge Sørensen.

Han er i Narvik mandag for å møte TV-aksjon komiteen i Ofoten. I Ofoten-komiteen er representanter fra Tjeldsund, Evenes, Narvik, Ballangen, Tysfjord og Hamarøy. Sistnevnte tilhører som kjent Salten, men ønsket å få være i Ofoten-komiteen i år.

Bli bøssebærer

Mandag møttes representantene til et første samarbeidsmøte. Først og fremst er jobben deres å skaffe nok bøssebærere.

– Det blir hovedfokuset vårt fremover nå. Vi ønsker at vi skal få så mange bøssebærere at alle husstandene får besøk 21. oktober, sier varaordfører i Narvik kommune Geir Ketil Hansen.

I tidligere år har Narvik kommune hatt vanskeligheter med å dekke opp om alle husstandene. Men i år er dugnadsånden i komiteen sterk, og hovedbudskapet deres er at folk må melde seg som bøssebærere.

– Vi skal være best i Nordland. Skal vi klare det, så trenger vi bøssebærere, er klar tale fra komiteen.

– Å være bøssebærer er den viktigste trimturen du kan ha. Vi oppfordrer alle til å melde seg på www.blimed.no, sier han.

Ifølge Sørensen er dette verdens største dugnad.

Vil ha med skolene

Geir-Ketil Hansen forteller at de allerede torsdag denne uken skal ha møte med rektorene i grunnskolen, i håp om at skolene kan bidra. Også for at barn i grunnskolen skal få mer innsikt i hva Kirkens Bymisjon jobber med.

Det er laget et eget undervisningsopplegg for skolene, samt arrangeres det skoleløp for flere skoler i fylket. Det håper komiteen at skolene i Ofoten også vil være med å arrangere.

Det er også dialog med idrettslag og andre organisasjoner.

– Dette er en viktig sak for så mange. Kirkens Bymisjons formål er akutte behov – som en varm seng for natten, et måltid og en dusj. Hjelp til å komme inn i hverdagslivet og hjelp til å komme inn i samfunnet, sier Sørensen.

Det er også plan om å ha næringsdag. Da ringer kjente innbyggere i Ofoten rundt til bedriftene for å samle inn.

– I fjor hadde alle kommunene i Ofoten bidrag fra næringslivet, forteller Sørensen.

Dette går pengene til

Akutte behov: Alle mennesker som oppholder seg i byene hvor Kirkens Bymisjon holder til, skal få dekket basisbehov som mat, en seng å sove i og toaletter.

Deltakelse: Med aksjonsmidlene skal Kirkens Bymisjon skape arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet. Mange som faller utenfor ønsker å jobbe, men kravene fra det ordinære arbeidslivet blir uoverkommelige. Med midlene skal det etableres flere kafeèr for folk med ruserfaring eller dårlig psykisk helse. Kafeene skal være et sted der alle kan oppleve fellesskap og næringsrik mat.

Midlene skal også brukes på fritidsaktiviteter og utlån av utstyr slik at barn og unge kan delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig. Det skal opprettes flere utlånssentraler og fritidsaktiviteter for barn og unge.

Inkludering:

Kirkens Bymisjon skal skape møter der innvandrere kan ta del i fellesskapet og være en ressurs for sitt eget nærmiljø.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning.
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører.
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld.

Kilde: blimed.no

Artikkeltags