Befolkningen i bygda var i harnisk over manglende 4G-dekning og følte seg lurt. Nå kommer Telenor selv til bygda for å undersøke saken

Dekningsdirektør: Bjørn Amundsen i Telenor.

Dekningsdirektør: Bjørn Amundsen i Telenor.

Artikkelen er over 2 år gammel

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, reiser til Kjeldebotn for å undersøke dekningsforholdene og foreslå tiltak.

DEL

Det skriver Telenor i en pressemelding.

I 2015 arrangerte Telenor en konkurranse som het «Vi vil ha 4G». Kjeldebotn ble kåret til en av 19 vinnere i konkurransen.

– Vi lot oss imponere av det sterke engasjementet fra folk i Kjeldebotn, sier Amundsen i pressemeldingen.

Som følge av kåringen, bygget Telenor ut 4G i området i september 2016, men folk lokalt er ikke fornøyd med 4G-dekningen, og mener Telenor ikke har levert på forventningen.

– Utbyggingen vi gjennomførte skal ha gitt dekning i Kjeldebotn, men åpenbart ikke god nok dekning. Det er viktig for oss å understreke at vi hadde de beste intensjoner og vi mente basert på våre prediksjoner at utbyggingen vi gjennomførte skulle gi god 4G-dekning, sier Bjørn Amundsen.

Oppgraderte stasjoner

Telenor etablerte i september 2016 4G på mobilstasjon på Ramnesfjell. Ifølge målinger lokalt på hovedveien gjennom Kjeldebotn, blir 4G-dekningen gradvis dårligere sør for Kjeldebotn og mot Karihaugen. Grunnen til dette, er at terrenget her gir utfordringer for mobilsignalene. Videre har Telenor installert 4G på Håfjell, men denne stasjonen bedrer dessverre ikke dekningen på strekningen Karihaugen-Kjeldebotn.

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, har onsdag avtalt med ordfører i Per Kristian Arntzen i Ballangen kommune å reise oppover 28. november for å finne løsning på dekningsutfordringen, melder Telenor.

Under oppholdet vil Amundsen foreta grundig testing i Kjeldebotn, og på bakgrunn av dette iverksette tiltak. Han håper også å få møte initiativtakeren til «Vi vil ha 4G» i Kjeldebotn samt andre folk i området.

– Telenor skal sørge for at Kjeldebotn får den 4G-dekningen som initiativtakeren og folket der ellers forventer. Det er viktig for oss å understreke at vi har hatt som formål å skaffe 4G-dekning på det punktet initiativtakeren hadde valgt ut, men er den ikke god nok, skal vi bygge mer, sier Bjørn Amundsen.

Artikkeltags