(Nordlys): Heracleum bo- og servicesenter, som huser over 60 omsorgsboliger, er rammet av koronasmitte.

Kjell Sevald Jørgensen (88) er en av beboerne. Han har ikke fått informasjon fra senteret om smitten.

– Jeg fikk vite om smitten på nyhetene i formiddag, sier Jørgensen.

Når Nordlys ringer Jørgensen klokken 20:00 har han ennå ikke fått noen form for informasjon fra bosenteret. Det er han misfornøyd med.

– Senteret burde jo gi informasjon så vi vet hva som skjer. Nå sitter jeg inne på rommet og ser på tv. Jeg har ingen anelse om jeg har lov til å gå ut eller ikke, sier han.

Les også:

Heracleum er midlertidig stengt mens lokalene desinfiseres. I tillegg er fem ansatte og syv beboere som den ansatte har vært i kontakt med, satt i karantene.

– Alle ansatte og beboere vil bli testet, sa smittevernoverlege i Tromsø kommune, Trond Brattland, på dagens pressekonferanse.

Jørgensen er ikke en av de syv beboerne som er satt i karantene. Han vet ikke hvem det gjelder, eller hvor de bor.

– Det er litt skummelt, sier 88-åringen.

Skal gå rundt

Grete Moe, leder for ressursbasen sentrum hjemmetjeneste, beklager på det sterkeste til Jørgensen og andre.

Hun fikk beskjeden om smitten onsdag kveld, og da startet smittesporingen med en gang. I dag har jobben gått til å ta vare på beboerne og personalet som er satt i karantene, samt deres pårørende.

– Jeg beklager virkelig, i dag har det virkelig vært hektisk. Jeg er bare stedfortreder, og har prøvd mitt aller beste, sier Moe til Nordlys.

Hun kommer også med et løfte.

– Det første jeg skal gjøre i morgen er å informere beboerne som føler seg forbigått. Jeg skal snakke med hver eneste en, å svare på de spørsmålene som de ønsker å ha svar på.


Ta vare på folk

Moe sier at torsdagen blitt brukt på å ta vare på folk. I tillegg har det vært logistikkproblemer med de ansatte.

– Det har virkelig vært en kabal å legge opp med vaktteamet. Nå som vi har mange i karantene er det ikke bare. Nå er det ikke så lett å få vikarer. Det eneste jeg kan si er beklager. Til mitt forsvar er ikke dette min faste jobb, jeg gjorde mitt beste.