Gå til sidens hovedinnhold

Folkemøte i Kjøpsvik: – Engasjementet til folk i delingssaken er helt utrolig

Artikkelen er over 2 år gammel

Vanja Skogvoll, Cille Skogvoll og Sverre Skjellnes håper at folkemøtet i Stetindhallen onsdag kveld blir lagt godt merke til.

De tre ildsjelene har den siste uka forberedt det de håper skal bli et folkemøte som blir lagt merke til langt utenfor Tysfjord, Hamarøy, Ballangen og Narviks grenser.

– Vi ønsker å vise det folkelige engasjementet innbyggerinitiativet «Nye Narvik kommune – alternativ B» har vekket både på tettstedet, men over hele landet. Både utflyttet tysfjæringer og «folk flest» har sluttet seg til protesten mot statsråd Monica Mælands grensefastsetting gjennom Tysfjord. Vi håper selvsagt at statsråden merker seg dette, sier trioen.

LES OGSÅ: – Det virker som at ministeren har bestemt seg. Et skuffende møte

Omkamp

Mandag kveld har de sitt neste planleggingsmøte. Da håper de å sitte med informasjon fra ordførermøtet i Oslo med Mæland der også Narvik Høyre er representert.

– Målet med engasjementet vårt er å få statsråden til å vurdere kommunegrensen på nytt slik at vi får en grense gjennom Tysfjord for de to nye kommunene Hamarøy og Narvik i tråd med Fylkesmannen i Nordland sin tilråding, sier Cille Skogvoll og Sverre Skjellnes.

Les også

Troms vil støtte Ofoten om Tysfjord-delingen: Ber om ny behandling

 

Solid talerliste

Det er solide navn på talerlista onsdag kveld. Fagforeningsleder John-Even Pedersen i Tysfjord Arbeidsmannsforening, tidligere stortingsrepresentant Geir-Ketil Hansen, prosjektleder i Nye Narvik kommune, Viggo Dale, Tysfjord-ordfører Tor-Asgeir Johansen, Ann-Ellen Johansen og leder av Hulløy grendelag og tidligere ordfører Kurt-Allan Nilsen. Ann-Chatrin Braseth vil lede møtet.

– Folkemøtet er også en forberedelse til det som skal skje fredag når Mæland besøker Kjøpsvik og får en båttur gjennom fjordene og kommunen vår. Vi ønsker å gi befolkningen informasjon om arrangementet fredag. Vi håper å mobilisere massene, og på Facebook ser det helt fantastisk ut. Nå håper vi hallen fylles, sier Vanja Skogvoll, Cille Skogvoll og Sverre Skjellnes.

Kommentarer til denne saken