Kjøpsvik-sanger en av tre som fikk 10.000 kroner fra legat

Magnus Berg fra Kjøpsvik

Magnus Berg fra Kjøpsvik

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Styret i Bera Evensens legat har nylig foretatt tildelingen fra legatet for 2018.

En av de som har fått penger er Magnus Berg fra Kjøpsvik.

Han er en klassing sanger (baryton)

I tillegg til han har Sigrun Loe Sparboe, visesanger og låtskriver, fra Harstad og Kjellaug Kornstad, klassisk saksofonist, fra Tromsø fått 10.000 kroner hver.

Bera Evensen (1906–1993) var bosatt i Harstad og var datter av den legendariske dirigent og militærmusiker Alfred Evensen. Hun opprettet legatet i 1993 til minne om sine foreldre Alfred og Helga Evensen, samt sine to brødre Herrik og Arve. Det økonomiske fundamentet til legatet er basert på Bera Evensens testament, der en betydelig del av hennes formue ble gitt med tanke på opprettelsen av legatet, skriver styreleder Per-Martin Iversen i en pressemelding.

Legatets kapital er satt inn på høyrentekonto, der renteavkastningen utgjør det årlige tildelingsbeløpet. De seneste årene har dette beløpet vært relativt lavt på grunn av lav rente, noe som kan se ut til å bedre seg etter de signaler som nå gis om fremtidig rentenivå.

Første tildeling fra legatet ble foretatt i 1996. Fra da og frem til 2018 er det totalt utbetalt kr 1.462.000,- fordelt på 102 mottakere.

Artikkeltags