Kjøpsviking nominert til ærespris

Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Deler ut den åttende Willy Oftedals ærespris.

DEL

Det er i år åtte år siden Willy Oftedal – Rock Mot Rus sin legendariske festivalsjef – døde bare 53 år gammel. For åttende gang deles prisen som bærer hans navn ut.

Det skjer i forbindelse med den 36. Rock Mot Rus-festivalen som går av stabelen på Andenes i Nordland 23. - 25. mars. Årets headlinere er britiske Frank Carter and the Rattlesnakes, Sondre Justad og Hkeem. De nominerte er Siv Janna Glømmi fra Oslo, Roy-Arne Westermann fra Kjøpsvik og Parken-general Gøran Aamodt fra Bodø.

– Vi har fått inn mange gode forslag også i år, men lista ligger høyt og de som nådde helt fram til nominasjon er meget sterke kandidater. Dette understrekes ved at fjorårets ærespris-vinner, Øystein Bjørstad Lindbeck nylig også mottok Spellemann-utmerkelsen Årets takk, sier festivalsjef i Rock Mot Rus Kristin Kreyi en pressemelding.

– De som kan vinner Willy Oftedals ærespris i år har alle gjort en formidabel innsats for unge musikkglade folk i en årrekke, sier Krey.

De nominerte er:

Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik:

Roy Arne stiller alltid opp for ungdom i hjemtraktene når det trengs. Hvert år har han vært en sentral person for å få folk fra Steigen/Tysfjord med på Rock Mot Rus.

Også utenom Rock Mot Rus-turene hjelper han til og tilrettelegger for ungdom i mange sammenhenger. Han er så musikkinteressert at det smitter av han til ungdommen rundt han.

– Vi hadde han som musikklærer i 10. Klasse og det var det beste året jeg har hatt. Musikktimene var høydepunktet i ukene og vi fikk virkelig vist vår kreative side takket være Roy Arne, sier forslagsstiller.

Siv Janna Glømmi, Oslo.

Siv Janna er klubbleder på Hamna fritidsklubb i Oslo. Siv Janna er en utrolig viktig person i arbeidet med barn og unge i Oslo, men har også gjort seg bemerket i landet forøvrig. Hun har utvist en stor stå-på-vilje for å skaffe ungdom en frisone der de kan prove ulike instrument, treffe venner og ha tilgang på trygge voksne utenom egen familie.

Siv Janna stiller opp som frivillig på tiltak så som Rockslo, Miniøya, Young Wood og Granitrock. Hun sitter også i styret til flere organisasjoner som jobber for å gi et bedre tilbud for unge.

Gøran Aamodt, Bodø

I hele hans voksne liv har unge og lokale band hatt en ekstra stor plass i det engasjerte og brennende musikkhjertet til Gøran Aamodt. Han var primus motor for å legge til rette for at unge band fikk et sted å øve når Bodø Kommune rustet opp øvingslokalene i byen, og var også aktiv i etableringen av Hunstad Kultursenter som i dag huser både gratis scene, studio og øvingslokaler for ungdom. Etter at han startet Parkenfestivalen i 2006 har alltid unge band vært en del av plakten, og navn som Sondre Justad, Bendik, Kråkesølv og Sirkus Eliassen har alle spilt én av sine første konserter på Parkenfestivalen. Med etableringen av «Parkscena» og senere «Skogen» har også unge lokale band hatt sine «egne» scener på en av landets største festivaler.

Hans siste prosjekt er «Parken Ung», en festival drevet av, for og med ungdom som får hjelp og oppfølging av mentorer i Parkenfestivalen. Festivalen arrangeres for første gang i år med unge festivalsjefer i førersetet og unge band på scenen.

Tidligere vinnere

Disse harv mottatt Willy Oftedals ærespris tidligere:

2011: Reidulf Solbakken, Radio Harstad.

2012: Tore Arholm Tobiassen, grunnlegger av Xplosif Hiphop Festival

2013: Tonje Unstad, visesanger og mentor

2014: Tore Mathisen Grøtte, festivalgründer Alta

2015: Trond Lind-Hansen, musikklærer og «rockegudfar» Andenes

2016: Per Inge Olsen, «Finnmarksbussens far» Nesseby

2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, «Rockefadder» Sortland

Mulig å melde på band

Vi har rundt 25 påmeldte band så langt, men det er fortsatt mulig å melde seg på helt fram til helga før festivalen, sier Krey.

Artikkeltags