16 bedrifter var invitert til AMFI Narvik for å måle krefter over sjakkbrettene fredag formiddag. Kjøpesenteret hadde sammen med sjakklubben utfordret noen av sine samarbeidspartner i næringslivet til å komme på besøk for å måle krefter og møte ungdommen.

Nordkraft og Torben Søraas stakk av med seieren i finalen mot Agendas Espen Lund.

Sjakk godt alternativ

– Flere enn tidligere har arbeid der de må bruke hodet. Derfor mener jeg det er viktig at man ved siden av andre hobbyer har minst en som er psykisk, om man kan kalle det, sier Søraas som selv er aktiv sjakkspiller og nylig nordnorsk mester.

Også Lund trekker frem det positive med tilbud som sjakk.

–Særlig for dem som kanskje ikke vil eller kan holde på med fysisk idrett eller lagidrett er tilbud som sjakk et veldig godt alternativ. Selv har han hentet frem sjakk som hobby etter 30 år med litt stillstand.

Senterleder Helge Edvardsen er strålende fornøyd med arrangementet og roser de som møtte opp.

– Fritidstilbud til barn og unge er svært viktig og vi møter mange av dem på senteret daglig, som sier de savner tilbud. Nå hadde vi lyst til å løfte frem at det finnes varierte tilbud som kanskje er litt skult for folk flest, som sjakklubben, sier Edvardsen.

Ungdommen fornøyd

Einar Mortensen representerte ungdomsrådet og var glad for å få møte voksne som jobber i næringslivet i Narvik, og som ønsker å bidra til at ungdom skal trives. Selv har han besøkt sjakklubben allerede, og synes tilbudet deres er topp.

Leder i Narvikregionens Næringsforening, Svein Erik Kristiansen stilte også opp. Han har sjakk som hobby, og skryter av sjakklubben i Narvik.

– Sjakk er utrolig gøy og supert å koble av med, og de som holder på med sjakk i Narvik har høy kompetanse så dette er et svært godt tilbud sier Kristiansen.

– Allerede før turneringen var i gang her i dag snakkes det om mer sjakk i ungdomsklubben, og det kommer ei folkehelseuke, så det blir spennende å se hva som kommer videre ut av dette, sier han.

Gro Helene Klingenberg er leder av ungdomsklubben Apollo som fikk inntektene fra turneringa. Ei ekstra blid dame fredag som også måtte til pers ved sjakkbordet.

Hun er svært takknemlig for pengene Apollo får. Som ungdomsklubb skal vi favne bredt, ungdom er unike og har forskjellige interesser. Sjakk skal vi satse mer på og nå er mitt neste mål å vinne et parti.

– Jeg kunne ikke sjakk da jeg ble invitert men måtte bare hive meg rundt.

– Dette måtte jeg bare hoppe i, vinn og tap med samme sinn, sier hun.