Lover hylfliring og tårer

DE FLIRER SELV: Nå håper de å få opp til 600 andre flire i løpet av to forerstillinger i Bjerkvik i kveld fredag. Stian Wassbakk bakerst, og Sunniva Juliussen til venstre og Ine Erika Nikolaisen til høyre.

DE FLIRER SELV: Nå håper de å få opp til 600 andre flire i løpet av to forerstillinger i Bjerkvik i kveld fredag. Stian Wassbakk bakerst, og Sunniva Juliussen til venstre og Ine Erika Nikolaisen til høyre.

Artikkelen er over 5 år gammel

I et halvt år har en gruppe på 13 bjerkvikinger forberedt seg på å få folk til å flire til de stuper i kveld.

DEL

Egentlig skulle forestillingen være i mai. Men da de fikk sjansen til å ha revyen på første dag av Knutepunktsfestivalen i Bjerkvik, i dag fredag, måtte de bare utsette premieren.

Revyen er et samarbeid mellom revygruppa «Susspækt» og kulturverkstedet i Bjerkvik.

– Vi har hatt folk innom mens vi har øvd, og de har flirt så tårene renner. Og vi flirer egentlig like mye selv, så jeg tror dette blir bra, sier Ine Erika Nikolaisen.

Ine Erika Nikolaisen har selv vært med siden hun gikk i 1. klasse, og moren Christin Nikolaisen dro henne med.

– Men nå er mamma litt lei av å stå på scenen, så nå skal de unge ta litt over. Vi er en ny generasjon som tar over for de som har holdt på lenge, sier Ine Erika Nikolaisen.

Revygruppa Susspækt har holdt på siden 1998, og en av gjengangerne, Hjørdis, eller Geir Ove Simonsen til vanlig, er selvsagt med.

Kjent og kjær

– Hun er en kjent karakter i Bjerkvik, og har satt preg på alt fra julebord til avslutninger og jubileumer. Hjørdis er en karakter som bjerkvikfolk nesten forventer på revy, sier Stian Wassbakk, som selv spiller flere karakterer.

Nå gleder «Susspækt» seg til å introdusere blant andre Hjørdis til det de håper blir så mange som 600 publikummere i løpet av fredagskvelden.

Håper på fullt hus

– Vi har allerede solgt over 100 billetter, så det kommer noen i hvert fall. Vi håper på to fulle forestillinger, sier Ine Erika Nikolaisen.

Revyen er i et av forsvarets lager, rett ved siden av selve Knutepunktsfestivalen, og det er plass til 300 publikummere på hver av de to forestillingene fredag kveld.

– Revyen har brukt å være litt intern. Og det er en lokal vri, men denne gangen har vi gått litt videre. Hvis du ikke er fra Bjerkvik skal du ikke slite med å henge med. Du skal kunne kjenne deg igjen uansett, lover Ine Erika Nikolaisen.

Det siste halve året har de jevnlig publisert videosnutter for å øke forventningene, og de er selv overbevist om at de har en revy som skal få folk til å flire.

KURT: Politimannen Kurt, spilt av Christin Nikolaisen.

KURT: Politimannen Kurt, spilt av Christin Nikolaisen.

«Et steg videre»

– Vi er selv kanskje litt lei av det hele, etter å ha øvd et par ganger. Men det er veldig artig, og vi tror det blir veldig bra, sier Ine Erika Nikolaisen.

Revygruppen har «gått et steg videre» med produksjonen, med alt fra lydeffekter til filmsnutter og opplegget på, og av, scenen.

Med og uten alkohol

– Vi har holdt på i et halvt år bare med å få folk gira, og det blir ei pakkeløsning for de som kjøper fredagspass til festivalen og revy.

Det blir to separate forestillinger på kvelden fredag, en uten alkoholservering for de under 18, og en til med alkoholservering rett etter.

– Vi er 13 stykker i revygruppa, litt færre enn vi har brukt å være. Men det er mange nye fjes, og vi har fått mye hjelp også, sier Ine Eriksen Nikolaisen.

Revyen heter «Helt ærlig», og handler om åpenhet – mye i sammenheng med Facebook og andre sosiale medier.

HJØRDIS: Hjørdis, spilt av Geir Ove Simonsen vil være på scenen.

HJØRDIS: Hjørdis, spilt av Geir Ove Simonsen vil være på scenen.

Klar for flere revyer

– Alle skal være så veldig åpne, om det er livet du lever eller problemer du har, sier Ine Eriksen Nikolaisen.

Revyen er den første siden 2011, men hvis det blir en suksess blant publikum er revygruppa allerede klar for å komme tilbake med en ny revy til neste år. Men de innrømmer at det er mye arbeid å lage revy.

– Vi har holdt på med forestillingen siden oktober i fjor. Det tar tid. Du kan gjøre det raskt, men det er kjekt å få prøvd ut ting – så det blir mest mulig artig, sier Stian Wassbakk.

– Jeg vil ikke gå så langt som å si at noen får gjennomgå. Men revy er revy, røper Stian Wassbakk når Fremover spør om det er noen som kan grue seg til revylaget står på scenen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken