Kom deg ut-dagen har allerede vært i Narvik: – Det er ikke for sent å komme seg ut, og jeg har et meget godt tips til de som ønsker å dra ut på søndag

Jon Sommerseth sier det ikke er for sent å komme seg ut, og at alle bør utnytte seg av Kom deg ut dagen selv om den allerede har vært i Narvik. Arkivfoto: Mari Svendsen.

Jon Sommerseth sier det ikke er for sent å komme seg ut, og at alle bør utnytte seg av Kom deg ut dagen selv om den allerede har vært i Narvik. Arkivfoto: Mari Svendsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvert år arrangerer Den Norske Turistforeningen (DNT) Kom deg ut-dagen over hele landet. I år er det 2. september som gjelder for de fleste bortsett fra Narvik.

DEL

– Søndag som var arrangerte vi Kom deg ut-dagen. Da var det familietur til Lossihytta hvor vi serverte rømmegrøt, pølser, kaffe og saft. Turen var veldig vellykket og vi hadde 37 besøkende. Heldig med været var vi også, med tanke på at august ikke har vært så bra, sier Jon Sommerseth, daglig leder for Narvik Omegn Turistforening (NOT).

Ikke samkjørt

NOT planlegger sine turer på slutten av hvert kalenderår. Det er en av grunnene til at de ikke var samkjørt med DNT sitt arrangement i år.

– Vi planlegger datoer så nøyaktig som mulig og forholder oss til de datoene nesten helt uavhengig av andre ting. Men til neste år har vi blitt enige om å prøve å arrangere Kom deg ut-dagen når det faktisk er Kom deg ut-dagen, forteller Jon Sommerseth.

Saken fortsetter under bildet.

Søndag var det 37 store og små som tok turen til Lossihytta.

Søndag var det 37 store og små som tok turen til Lossihytta. Foto:

Tips til tur

Selv om Kom deg ut-dagen allerede har vært arrangert i Narvik, er det ikke for sent å komme seg ut.

– Ta turen ut på søndag, en annen dag eller om så hele helga. Bruk Kom deg ut-dagen på søndag og få med deg familie og venner, sier daglig leder i NOT.

Og han har et godt tips til en fin tur.

– Norrdalen i Skjomen. Der er det mye stor og fin blåbær nå. Fjellbær på sitt beste vil jeg si. Blåbæra finner du fra Lossi og oppover i dalen. Det fine er at du kan kjøre og bare gå fem-ti minutter å finne masse bær, tipser Jon Sommerseth.

Hyttetur

Jon Sommerseth anbefaler alle om å dra på tur, og gjerne bruke hyttene til NOT.

– Vi har flest hytter fordelt på antall medlemmer av alle de 57 medlemsforeningene i Norge, så vi har utrolig mange hytter man kan velge mellom, sier daglig leder i NOT.

– Men akkurat i disse tider vil jeg anbefale folk å følge litt med på Facebook, for det foregår en del dugnadsarbeid på en del av hyttene. Det vil ikke si at hyttene er stengt, men at ting kan bli snudd litt på hode og at det blir å være litt folk på hyttene, fortelle Jon Sommerseth.

Både store og små koset seg på Lossihytta med servering av rømmegrøt og pølser.

Både store og små koset seg på Lossihytta med servering av rømmegrøt og pølser. Foto:

Artikkeltags