Nå skal Ann-Chatrin og hennes 1.100 disipler pepre Mæland med eposter

ENGASJERT: Ann-Chatrin Braseth er på ingen måte fornøyd med delingen av Tysfjord, og engasjerer seg sterkt.  Arkivfoto

ENGASJERT: Ann-Chatrin Braseth er på ingen måte fornøyd med delingen av Tysfjord, og engasjerer seg sterkt. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Når vi ikke blir hørt får vi prøve å bli sett.

DEL

Ann-Chatrin Braseth står bak innbyggerinitiativet «Nye Narvik kommune – alternativ B». Nå har Kjøpsvik-kvinnen fått med seg en aksjonsgruppe, og en av aktivitetene er e-postaksjonen som ble sparket i gang mandag kveld. En aksjon de håper skal vekke ministerens oppmerksomhet.

Stor oppslutning

17. mai ble det etablert en Facebook-side: «Nye Narvik kommune – alternativ B». Den har allerede fått over 1.100 medlemmer, og stadig nye kommer til.

– Målet med å bruke Facebook er å skape oppmerksomhet rundt grensefastsettingen til statsråden gjennom Tysfjord. En grensefastsetting folk i Kjøpsvik og omegn opplever som totalt meningsløs. Statsråden må ha hatt utrolig dårlige rådgivere rundt seg. Dersom hun hadde vært her nå ville hun fått oppleve en stemning blant folk i kommunen som er langt fra god. Vi bor i en særdeles sårbar fjord som har opplevd medias oppmerksomhet rundt oss nærmest døgnet rundt det siste året. Det vi minst av alt nå trengte, er en statsråd som dro inn Tysfjordsaken fra Stortingets talerstol i spørretimen 25. april som et moment i grensefastsettingssaken. Hadde den ikke vært en faktor hadde Mæland heller ikke svart slik på Ap-leder Jonas Gahr Støre sitt spørsmål i spørretimen. Vi håper statsråden skal innse at hun har gått feil i denne saken og dermed gi den ny behandling og legge til grunn Fylkesmannen i Nordland sin tilråding for grense for de to nye kommunene Hamarøy og Narvik, kommer det fra Braseth.

Les også:

Ignorert

Braseth sier e-postaksjonen er en reaksjon på at lokalsamfunnet ikke er blitt hørt før delingen ble vedtatt.

– Når vi ikke blir hørt får vi prøve å bli sett. Derfor har vi oppfordret alle medlemmer av gruppa og andre til å sende en e-post til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier Braseth.

Budskapet låter som følger:

«Jeg protesterer mot Kommunal- og moderniseringsdepartementets grensefastsetting gjennom Tysfjord for nye Narvik og nye Hamarøy kommune. Jeg støtter Fylkesmannen i Nordland sin tilråding for grensefastsetting for nye Narvik og nye Hamarøy kommune – alternativ B! Dette vil skape fred i regionen!»

Målet med aksjonen er kort og godt å få ministeren til å endre vedtaket.

– Målet er å få statsråden til å erkjenne at saksbehandlingen og prosessen fram mot en beslutning ikke har vært god og tillitvekkende. Vi mener det aldri er for sent å snu, og det hadde vært hyggelig om statsråd Monica Mæland hadde hatt en slik beskjed med seg i vesken nordover. Da skal jeg personlig invitere henne på kaffe hjemme på verandaen min, forteller Braseth.

Les også:

Artikkeltags