Eva Ottesen følger nøye med folkeavstemningen i Narvik. I ytterste konsekvens kan den stoppe prosessen i Gratangen.

– Den så jeg ikke komme, sier Ottesen med henvisning til punkt to som narvikingene skal stemme over søndag og mandag, nemlig:

Forsvunnet

«Hvis Narvik kommune forhandler fram intensjonsavtale eller avtale med andre kommuner, bygd på ønske om en mer kraftfull region, støtter du sammenslåing med dem?».

Skulle svaret bli et klart nei, vil ikke Gratangen ha andre alternativ enn å fortsette på egen kjøl.

– Vi hadde fem alternativ, men nå er det kun to igjen, forteller Eva Ottesen.

Det ene som gratangsværingene kan begynne å forhåndsstemme over i dag, er om Gratangen skal fortsette som alene-kommune. Andre alternativet er om de skal slå seg sammen med Narvik.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Overrasket

– Alle de andre er tømt, forteller hun.

Det vil si at andre kommuners beslutninger om hvem de vil eller ikke vil slå seg sammen med, har gjort at alternativene har falt bort, det ene etter det andre.

– Om flertallet i Narvik skulle si et klart nei til andre kommuner, vil ikke vi ha noe annet å stemme over enn å forbli som i dag.

Eva Ottesen vedgår at det var noe hun ikke var klar over før Fremovers henvendelse, og derfor hennes overraskede:

– Den så jeg ikke komme.

Hun vil ikke kritisere Narvik for spørsmålsstillingen i forbindelse med avstemningen, men sier at hun i alle fall håper at de som tar veien til urnene tenker seg nøye om hvordan de svarer.

Ønsker du å dele ditt abonnement på Fremover med ett eller flere familiemedlemmer, helt gratis? Les mer om aiD.

Spennende

Når det gjelder stemningen i hennes egen kommune, forteller hun at målinger indikerer tilnærmet dødt løp mellom valget å forbli egen kommune, eller å slå seg sammen med Narvik.

– Det sammenfaller med den stemningen vi har erfart når vi har vært ute og holdt i alt fem folkemøter, sier hun og legger til:

– At det som skjer i Narvik i helga kan få et sånt utfall for oss, gjør det i alle fall spennende og gir en god grunn for å følge ekstra godt med.

LES OGSÅ: Håper flest mulig bruker stemmeretten

LES OGSÅ: Dette sier avtalen mellom Evenes og Narvik

LES OGSÅ: Slik stemmer du om sammenslåing

LES OGSÅ: - Narvik bør åpne opp for å ta imot Kjøpsvik, Ballangen og Evenes

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android